Przepis na zupę krem ze szpinakiem i awokado

16 18 20

Wiosna coraz bliżej, dlatego czas na lekki, smaczny oraz pożywny posiłek jakim jest zupa krem ze szpinakiem i awokado. Danie, które jest doskonałym źródłem wielu witamin, składników mineralnych, antyoksydantów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Składniki

Szpinak świeży lub mrożony – 2 opakowania

Awokado – 2 sztuki

Cebula – 1 sztuka

Czosnek – 5 ząbków

Bulion warzywny – 1 litr

Jogurt naturalny 2%

Bazylia

Pieprz czarny

Gałka muszkatołowa

Sos sojowy

Oliwa z oliwek  – 1 łyżka

Migdały płatki

P1080464

Sposób przygotowania:

W rondelu, podsmażyć posiekaną cebulę oraz wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodać szpinak, gałkę muszkatołową, sos sojowy oraz pieprz. Całość razem poddusić, a następnie dodać drobno posiekane awokado oraz bazylię. Wszystko zalać uprzednio przygotowanym bulionem warzywnym. Zupę zmiksować blenderem. Podawać z prażonymi na suchej patelni migdałami oraz jogurtem naturalnym.

P1080475

Smacznego!

Oceń mnie
3.4/5. Oddano 45 głosy.
ponad miesiąc temu
Skomentuj Dodaj opinię

Twoja opinia jest ważna. Zarówno dla nas jak i innych osób korzystających z naszego serwisu.

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.
Obowiązkowe pola są oznaczone

Zobacz również: