Przepis na zupę krem ze szpinakiem i awokado

To jest łatwe Idealne na Obiad
🕣 < 1 min czytania

Wiosna coraz bliżej, dlatego czas na lekki, smaczny oraz pożywny posiłek jakim jest zupa krem ze szpinakiem i awokado. Danie, które jest doskonałym źródłem wielu witamin, składników mineralnych, antyoksydantów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Składniki
🕣 < 1 min czytania

Szpinak świeży lub mrożony – 2 opakowania

Awokado – 2 sztuki

Cebula – 1 sztuka

Czosnek – 5 ząbków

Bulion warzywny – 1 litr

Jogurt naturalny 2%

Bazylia

Pieprz czarny

Gałka muszkatołowa

Sos sojowy

Oliwa z oliwek  – 1 łyżka

Migdały płatki

0/5 (0 Reviews)

P1080464

Sposób przygotowania:

W rondelu, podsmażyć posiekaną cebulę oraz wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodać szpinak, gałkę muszkatołową, sos sojowy oraz pieprz. Całość razem poddusić, a następnie dodać drobno posiekane awokado oraz bazylię. Wszystko zalać uprzednio przygotowanym bulionem warzywnym. Zupę zmiksować blenderem. Podawać z prażonymi na suchej patelni migdałami oraz jogurtem naturalnym.

P1080475

Smacznego!

0/5 (0 Reviews)
Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
Oceń artykuł
Autor artykułu:
mgr Magdalena Borowiec
mgr Magdalena Borowiec , Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Ukończyła studia magisterskie na wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu, ze specjalnością ”Dietetyka w specyficznych potrzebach żywieniowych".
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *