Przepis na warzywną zupę krem z mleczkiem kokosowym
Chcesz przemycić swojemu maluchowi porcję niezbędnych witamin i minerałów ? Warzywna zupa krem to idealny sposób, ponieważ jest to pełnowartościowe, smaczne i szybkie w przygotowaniu dnie, które zachwyci podniebienie każdego niejadka.
Przepis na 6 porcji
Kalafior (400g) – 1/2 sztuki
Marchew (100g) – 2 sztuki
Ziemniaki (150g) – 2 sztuki
Seler (150g) – 1/2 sztuki
Pietruszka korzeń (50g) – 1 sztuka
Mleczko kokosowe (200g)
Bulion warzywny/woda – 1 litr
Pietruszka liście 4 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć, kalafior podzielić na różyczki, marchew i pietruszkę pokroić w plastry, seler oraz ziemniaki pokroić w kostkę. Warzywa zalać bulionem lub wodą. Gotować około 20 minut. Zdjąć z płyty, dodać mleczko kokosowe, a następnie całość zmiksować na jednolitą masę. Doprawić pieprzem, szczyptą soli i gałką muszkatołową. Zupę podawać posypaną drobno posiekaną pietruszką.
Smacznego !