Zbilansowana dieta – prawidłowe proporcje węglowodanów, białka i tłuszczów Nie tylko ilość, ale również składniki diety mają ogromne znaczenie. Zofia Mikoś ponad miesiąc temu Więcej
Kwas alfa-linolenowy (ALA) – właściwości zdrowotne Tłuszcze w diecie są skoncentrowanym źródłem energii, kwasów tłuszczowych oraz... Justyna Paroń ponad miesiąc temu Więcej
Szkodliwość tłuszczów trans. Lista produktów zawierających tłuszcze trans Kwasy tłuszczowe typu trans (TFA) to nienasycone kwasy tłuszczowe z... Agnieszka Bernatowicz, dietetyk ponad miesiąc temu Więcej
Kwasy omega-3, -6, -9, – na co pomagają i jak je dawkować? Kwasy tłuszczowe z chemicznego punktu wiedzenia to kwasy monokarboksylowe, gdzie... Agnieszka Bernatowicz, dietetyk ponad miesiąc temu Więcej
Fosfatydylocholina – efekty i skutki uboczne Kwasy tłuszczowe występujące w pokarmach pełnią istotną rolę w organizmie... Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Kwas linolowy – działanie i występowanie Kwas linolowy jest kwasem tłuszczowym powszechnie uznawanym za korzystny z… Jakub Wiącek ponad miesiąc temu Więcej
Fosfatydylocholina – efekty i skutki uboczne Kwasy tłuszczowe występujące w pokarmach pełnią istotną rolę w organizmie… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Tłuszcze nasycone – rola i skutki dla zdrowia Choć przez większość występowanie tłuszczów nasyconych kojarzone jest niemal wyłącznie… Dominika Guzik ponad miesiąc temu Więcej
Smalec gęsi – właściwości lecznicze. Smalec gęsi na kaszel, zapalenie oskrzeli, stawy Smalec gęsi jest jednym z darów natury, który mądrość ludowa… dietetyk kliniczny Tomasz Chudziński ponad miesiąc temu Więcej
Witamina F – występowanie, niedobór Witaminy oraz składniki mineralne są liczną grupą składników odżywczych, które… Agnieszka Pankowska ponad miesiąc temu Więcej