NNKT – co to jest, źródła, skutki niedoboru Większość spożywanych przez nas tłuszczów różni się między sobą wartością… Magdalena Olejnik ponad miesiąc temu Więcej
Jedno i wielonienasycone kwasy tłuszczowe – rola i źródła Zgodnie z zaleceniami tzw. „zdrowej diety”, każdego dnia 30% spożytej... Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Istnieje związek między spożyciem niskotłuszczowego nabiału z chorobą Parkinsona! Nabiał stanowi doskonałe źródło białka i wapnia. Wśród osób dbających... BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Tłuszcze – nasycone i nienasycone, MCT i trans. Jaka jest rola tłuszczów w organizmie? Tłuszcz – niezbędny i jednocześnie niebezpieczny. O tym jak dobierać… Paulina Hetwer ponad miesiąc temu Więcej
Tran – na odporność, skórę, kości, serce Tran… samo skojarzenie u wielu osób budzi szereg nieprzyjemnych wspomnień… Dominika Guzik ponad miesiąc temu Więcej
Tran dla dzieci i niemowląt – działanie, olej z rekina czy tran z dorsza? Oleje rybie (tran) pozyskiwane z wątroby ryb stanowią cenne źródło… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Tłuszcze roślinne i zwierzęce – które zdrowsze? Choć gdzieniegdzie nadal słychać głosy gloryfikujące tłuszcze zwierzęce, przedstawimy dziś… Paulina Hetwer ponad miesiąc temu Więcej
10 rad jak uniknąć zgagi po posiłku Aby znacząco zmniejszyć częstotliwość występowania zgagi wystarczy wprowadzić kilka prostych… Paulina Hetwer ponad miesiąc temu Więcej
Podwyższony poziom kreatyniny – produkty zakazane i zalecane Wyniki badań morfologicznych krwi oraz ogólnych moczu, zlecane przez lekarza… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Wiosenne infekcje – domowe sposoby na wirusa i bakterie Wiosenne infekcje – poznaj sposoby na domowe leczenie i zapobieganie. Zofia Mikoś ponad miesiąc temu Więcej