owoce jagodowe

Oceń
owoce jagodowe - 3.0/5. Oddano 1 głosy.

Jagoda kamczacka – odmiany, właściwości, przetwory. Nalewka z jagody kamczackiej

Monika Kubiś dietetyk kliniczny ponad miesiąc temu

Jagoda kamczacka jest bogatym źródłem polifenoli oraz witaminy C. W jakiej formie warto po nią sięgać? Jakie właściwości prozdrowotne wnosi do naszych codziennych jadłospisów? Zachęcam do przeczytania artykułu.

Liść i owoc borówki czernicy – właściwości, zastosowanie

Paulina Grupa ponad miesiąc temu

Borówkę czernicę w sezonie (od czerwca do września) bez trudu możemy znaleźć w polskich lasach. Te małe, okrągłe owoce o ciemnofioletowym zabarwieniu cechują się wieloma właściwościami leczniczymi. W fitoterapii oprócz owoców borówki czernicy wykorzystywane są także jej liście.

Borówka amerykańska – wpływ na zdrowie i prewencję chorób

Ewa Świndryk ponad miesiąc temu

Prozdrowotne właściwości owoców borówki znane są już od tysięcy lat. Główną rolę odgrywają tutaj naturalne barwniki, nadające owocom piękną barwę – antocyjany. Jaki jest ich wpływ na nasze zdrowie i czy warto sięgać po te owoce na co dzień?

Owoce jagodowe i ich wpływ na zdrowie. Różnice pomiędzy borówką amerykańską a jagodą

Małgorzata Mleko ponad miesiąc temu

Owoce jagodowe – uwielbiane przez małych i dużych. Jakie korzyści zdrowotne może przynieść ich spożywanie? Czy zastanawiałeś się kiedyś, jaka jest różnica między jagodą a borówką amerykańską?

Kuchnia norweska – charakterystyka, tradycyjne dania, przepisy

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Kraje dalekiej północy charakteryzują się klimatem niezwykle ciężkim dla uprawy roli. Ich położenie wpływa znacząco na tradycyjne dania. Podobnie jest z krajem Wikingów, gdzie najbardziej ceni się proste dania wykonane z wysokiej jakości składników naturalnych. Najważniejsze, aby było prosto i kalorycznie.

10 najlepszych dodatków do porannej owsianki lub musli

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Przedstawiamy Wam najlepszy sposób na pożywne śniadanie. Owsianka, którą z pewnością wielu z Was kojarzy z dzieciństwa, również dobrze i dziś może spełniać swoje funkcje.

Owoce jagodowe – właściwości i zastosowanie

Iwona Jędrzejczyk ponad miesiąc temu

Borówki, poziomki, jagody, jeżyny czy maliny – któż z nas ich nie lubi? Owoce jagodowe są smaczne, małokaloryczne a barwik odpowiedzialny za ich żywy kolor jest źródłem korzystnych dla zdrowia składników.