Mąka z tapioki – właściwości, zastosowanie i przepisy Mąka z tapioki jest wytwarzana z bulw manioku jadalnego (Manihot… Agnieszka Bernatowicz, dietetyk ponad miesiąc temu Więcej
Owies zwyczajny – właściwości Czy owies zawiera gluten? Owies zwyczajny – czy produkty z owsa można spożywać chorując… Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu Więcej
Uczulenie na gluten u niemowląt – objawy Uczulenie na gluten jest tematem wartym uwagi, gdyż większość myli… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Alergia na gluten – objawy. Celiakia a alergia na gluten Alergiczną reakcję na pokarm określa się jako niewłaściwą reakcję układu… Agnieszka Pankowska ponad miesiąc temu Więcej
Objawy celiakii – skórne, neurologiczne. Jakie badania na celiakię? Celiakia to choroba, w wyniku której dochodzi do zaniku kosmków… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Nowe badania na temat wpływu glutenu na zdrowie Dieta bezglutenowa już dawno wyszła poza kręgi osób z nietolerancja... BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Gluten – źródła, uczulenie, produkty bezglutenowe Gluten a wraz z nim pszenica ostatnio zyskują złą sławę.… Sabina Bachleda-Szeliga ponad miesiąc temu Więcej
Diagnostyka celiakii – wymagane badania Jakie badania powinno się wykonać w celu potwierdzenia choroby? Sonia Walla ponad miesiąc temu Więcej
Czerstwy chleb – przyczyny, sposób zapobiegania i pomysły na wykorzystanie Pieczywo jest najpopularniejszym źródłem węglowodanów w diecie przeciętnego człowieka. Chleb… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Dodatki do suplementów – niezbędne minimum czy zbędny wypełniacz? Łykamy wszystko i na wszystko, często nie zwracając przy tym… Sonia Walla ponad miesiąc temu Więcej