Deser w postaci jogurtu greckiego z galaretką
Fala upałów doskwiera niemiłosiernie dlatego wychodzę Wam na ratunek z orzeźwiającym deserem, który sprawdzi się w te gorące dni. Ich wykonanie jest dziecinnie proste, a chyba każdy przyzna, że prezentują się imponująco;)
Jogurt naturalny „Grecki” 500 g
Galaretka o ulubionym smaku 1 opakowanie
Granola
Dowolne owoce sezonowe
Wiórki kokosowe 100 g
Miód 2 łyżki
Wykonanie deseru należy zacząć od przyrządzenia galaretki według instrukcji na opakowaniu (można zalać mniejszą ilością wody, aby szybciej stężała) i poczekać, aby przestygła. W międzyczasie mieszamy jogurt z wiórkami kokosowymi oraz 2 łyżkami płynnego miodu. Mając przygotowane warstwy możemy wykładać je według własnego upodobania. Możemy zacząć od jogurtu, na który wykładamy galaretkę (musimy pamiętać, aby była dobrze schłodzona, ale nadal płynna) i wstawiamy do lodówki. Gdy już całkowicie stężeje wykładamy na wierzch granolę (wykonaną samodzielnie lub gotową kupioną) oraz owoce sezonowe.
Mój Fanpage – My Healthy Lifestyle