Deser w postaci jogurtu greckiego z galaretką

To jest łatwe
🕣 < 1 min czytania

Fala upałów doskwiera niemiłosiernie dlatego wychodzę Wam na ratunek z orzeźwiającym deserem, który sprawdzi się w te gorące dni. Ich wykonanie jest dziecinnie proste, a chyba każdy przyzna, że prezentują się imponująco;)

 

Składniki
🕣 < 1 min czytania

Jogurt naturalny „Grecki” 500 g

Galaretka o ulubionym smaku 1 opakowanie

Granola

Dowolne owoce sezonowe

Wiórki kokosowe 100 g

Miód 2 łyżki

Wykonanie deseru należy zacząć od przyrządzenia galaretki według instrukcji na opakowaniu (można zalać mniejszą ilością wody, aby szybciej stężała) i poczekać, aby przestygła. W międzyczasie mieszamy jogurt z wiórkami kokosowymi oraz 2 łyżkami płynnego miodu. Mając przygotowane warstwy możemy wykładać je według własnego upodobania. Możemy zacząć od jogurtu, na który wykładamy galaretkę (musimy pamiętać, aby była dobrze schłodzona, ale nadal płynna) i wstawiamy do lodówki. Gdy już całkowicie stężeje wykładamy na wierzch granolę (wykonaną samodzielnie lub gotową kupioną) oraz owoce sezonowe.


Smacznego:)

Mój Fanpage – My Healthy Lifestyle

 

 

Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
1/5 - (1 głosów)
Autor artykułu:
Katarzyna Grochalska
Katarzyna Grochalska , Blogerka, pasjonatka zdrowego stylu życia. Autorka bloga My traveling lifestyle
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *