Placuszki bananowo-orkiszowe

To jest łatwe Idealne na Śniadanie
🕣 < 1 min czytania

Jeśli nie macie pomysłu na smaczny, pełnowartościowy deser lub II śniadanie polecam Wam pożywne placuszki bananowo-orkiszowe.

Składniki
🕣 < 1 min czytania

Banan – 4 sztuki

Mąka orkiszowa – 1 szklanka

Jajko – 1 sztuka

Mleko 2% – 1/2 szklanki

Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

Oliwa z oliwek

Miód

Cynamon

P1080351

Sposób przygotowania: 
Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, cynamon, jajko, mleko oraz pokrojone w plasterki banany. Wszystkie składniki zmiksować, aby powstała jednolita masa. Patelnię posmarować ręcznikiem papierowym namoczonym w oliwie. Ciasto wylać na rozgrzaną patelnie, smażyć po około 2-3 minuty z każdej strony. Gotowe placuszki podawać na gorąco, polane miodem.

Smacznego !

Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
1.7/5 - (3 głosów)
Autor artykułu:
mgr Magdalena Borowiec
mgr Magdalena Borowiec , Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Ukończyła studia magisterskie na wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu, ze specjalnością ”Dietetyka w specyficznych potrzebach żywieniowych".
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *