Placuszki bananowo-orkiszowe

16 18 20

Jeśli nie macie pomysłu na smaczny, pełnowartościowy deser lub II śniadanie polecam Wam pożywne placuszki bananowo-orkiszowe.

Składniki

Banan – 4 sztuki

Mąka orkiszowa – 1 szklanka

Jajko – 1 sztuka

Mleko 2% – 1/2 szklanki

Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

Oliwa z oliwek

Miód

Cynamon

P1080351

Sposób przygotowania: 
Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, cynamon, jajko, mleko oraz pokrojone w plasterki banany. Wszystkie składniki zmiksować, aby powstała jednolita masa. Patelnię posmarować ręcznikiem papierowym namoczonym w oliwie. Ciasto wylać na rozgrzaną patelnie, smażyć po około 2-3 minuty z każdej strony. Gotowe placuszki podawać na gorąco, polane miodem.

Smacznego !

Oceń mnie
3.5/5. Oddano 149 głosy.
ponad miesiąc temu
Skomentuj Dodaj opinię

Twoja opinia jest ważna. Zarówno dla nas jak i innych osób korzystających z naszego serwisu.

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.
Obowiązkowe pola są oznaczone

Zobacz również: