Placuszki bananowo-orkiszowe
To jest łatwe
Idealne na Śniadanie
🕣 < 1 min czytania
Jeśli nie macie pomysłu na smaczny, pełnowartościowy deser lub II śniadanie polecam Wam pożywne placuszki bananowo-orkiszowe.
Składniki
🕣 < 1 min czytania
Banan – 4 sztuki
Mąka orkiszowa – 1 szklanka
Jajko – 1 sztuka
Mleko 2% – 1/2 szklanki
Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, cynamon, jajko, mleko oraz pokrojone w plasterki banany. Wszystkie składniki zmiksować, aby powstała jednolita masa. Patelnię posmarować ręcznikiem papierowym namoczonym w oliwie. Ciasto wylać na rozgrzaną patelnie, smażyć po około 2-3 minuty z każdej strony. Gotowe placuszki podawać na gorąco, polane miodem.
Smacznego !