Przepis na najsmaczniejsze babeczki marchewkowe

To jest trudne Idealne na Podwieczorek
🕣 2 min czytania

Nie macie pomysłu na deser lub poczęstunek dla gości, to skorzystajcie z mojej dzisiejszej propozycji. Babeczki marchewkowe są szybkie i proste w wykonaniu, a zarazem doskonałe w smaku.

Składniki
🕣 2 min czytania

Przepis na około 13 babeczek

Olej rzepakowy – 175 ml

Jajko  – 2 sztuki

Mąka orkiszowa – 220 g

Soda – 3/4 łyżeczki

Cynamon – 1 łyżeczka

Pomarańcza starta skórka z 1/2 pomarańczy

Cytryna starta skórka z 1/2 sztuki

Marchew – 2 sztuki

Orzechy włoskie – 100 g

Miód – 2 łyżki

Polewa: 

Serek Philadelphia – 125 g

Miód – 1 łyżka

Limonka sok – 1 łyżka

Migdały (do posypania)

0/5 (0 Reviews)
                                                                                                                                                                                               DSC_0031

Sposób przygotowania: 

Olej, jajka, przesianą mąkę orkiszową, sodę, cynamon, skórki z cytrusów, drobno startą marchew, posiekane orzechy oraz miód dokładnie razem wymieszać. Masę nakładać do papierowych foremek. Piec przez około 20 minut w 200 stopniach C.

Składniki na polewę razem zmiksować, nakładać na wystudzone babeczki, a następnie posypywać płatkami migdałowymi.

DSC_0024

DSC_0021

Smacznego !

0/5 (0 Reviews)
Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
Oceń artykuł
Autor artykułu:
mgr Magdalena Borowiec
mgr Magdalena Borowiec , Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Ukończyła studia magisterskie na wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu, ze specjalnością ”Dietetyka w specyficznych potrzebach żywieniowych".
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *