Grillowane kotlety z indyka

16 18 20

Znudziły Wam się tradycyjne kotlety ? Polecam Wam grillowane kotleciki z indyka, czyli pełnowartościowe, niskotłuszczowe danie, które doskonale nadaje się na szybki, smaczny i pożywny obiad.

Składniki

Mielona pierś z indyka (500 g)

Cebula –  1 sztuka

Bazylia (świeża) – 15 listków

Czosnek – 2 ząbki

Otręby pszenne – 3 łyżki

Musztarda – 1 łyżeczka

Jajko – 1 sztuka

Kurkuma – 1/2 łyżeczki

Pieprz CayenneSól

P1010027

Sposób przygotowania

Do mielonej piersi z indyka dodać jajko, wyciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w kostkę cebulę, drobno posiekaną bazylię, musztardę oraz przyprawy. Całość dokładnie wymieszać, a następnie uformować kotleciki i lekko obtoczyć je w otrębach. Smażyć na rozgrzanej patelni grillowej. Podawać na gorąco.

P1010026

P1010029

Smacznego !

Oceń mnie
3.5/5. Oddano 97 głosy.
ponad miesiąc temu
Skomentuj Dodaj opinię