Grillowane kotlety z indyka
To jest łatwe
porcji: 3
🕣 < 1 min czytania
Znudziły Wam się tradycyjne kotlety ? Polecam Wam grillowane kotleciki z indyka, czyli pełnowartościowe, niskotłuszczowe danie, które doskonale nadaje się na szybki, smaczny i pożywny obiad.
Składniki
🕣 < 1 min czytania
Mielona pierś z indyka (500 g)
Cebula – 1 sztuka
Bazylia (świeża) – 15 listków
Czosnek – 2 ząbki
Otręby pszenne – 3 łyżki
Musztarda – 1 łyżeczka
Jajko – 1 sztuka
Kurkuma – 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania
Do mielonej piersi z indyka dodać jajko, wyciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w kostkę cebulę, drobno posiekaną bazylię, musztardę oraz przyprawy. Całość dokładnie wymieszać, a następnie uformować kotleciki i lekko obtoczyć je w otrębach. Smażyć na rozgrzanej patelni grillowej. Podawać na gorąco.
Smacznego !