Pierogi orkiszowe ze szpinakiem
To jest łatwe
Idealne na Obiad
🕣 2 min czytania
Pierogi orkiszowe ze szpinakiem
Jest to wspaniała alternatywa dla smakoszy pierogów, proste w wykonaniu, smaczne, a za razem pełnowartościowe danie.
Składniki
🕣 2 min czytania
Ciasto:
Mąka orkiszowa 2 szklanki
Woda 1 szklanka
Farsz:
Szpinak 400 g
Ser feta 200 g
Czosnek 2 ząbki
Sposób przygotowania:
Mąkę łączymy z wodą i zagniatamy ciasto, rozwałkowujmy je, a następnie wycinamy równe kółka.
Szpinak gotujemy, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, gałkę muszkatołową oraz pieprz. Na koniec dodajemy pokruszony ser Feta, dokładnie mieszamy.
Rozgrzewamy patelnię grillową, na której podsmażamy pierogi (bez dodatku tłuszczu).