Pierogi orkiszowe ze szpinakiem

16 18 20

Pierogi orkiszowe ze szpinakiem

Jest to wspaniała alternatywa dla smakoszy pierogów, proste w wykonaniu, smaczne, a za razem pełnowartościowe danie.

Składniki

Ciasto:

Mąka orkiszowa 2 szklanki

Woda 1 szklanka

Farsz:

Szpinak 400 g

Ser feta 200 g

Czosnek 2 ząbki

Gałka muszkatołowa

Pieprz czarny

P1080160

P1080154

Sposób przygotowania:

Mąkę łączymy z wodą i zagniatamy ciasto, rozwałkowujmy je, a następnie wycinamy równe kółka.

Szpinak gotujemy, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, gałkę muszkatołową oraz pieprz. Na koniec dodajemy pokruszony ser Feta, dokładnie mieszamy.

P1080168

P1080173

P1080179

Rozgrzewamy patelnię grillową, na której podsmażamy pierogi (bez dodatku tłuszczu).

anigif

Oceń mnie
3.4/5. Oddano 32 głosy.
ponad miesiąc temu
Skomentuj Dodaj opinię

Opinie

  • Ola 17.03.2017, 8:42

    Dzień dobry 🙂 czy te pierogi można zamrozić? 🙂

    Odpowiedz
    • mgr Magdalena Borowiec 17.03.2017, 8:44

      Witam, oczywiście można zamrozić, ale polecam najpierw je ugotować, a następnie porozkładać każdy oddzielnie do wystudzenia i dopiero wtedy mrozić, aby się nie skleiły. 😉

      Odpowiedz
  • Aleksandra 02.03.2018, 3:16

    Dzień dobru. Czy do tych pierogów należy dać gorącą czy zimną wodę albo letnią robiąc z maką orkiszową pełnoziarnistą ?

    Odpowiedz

Napisz swoją opinię

Twoja opinia jest ważna. Zarówno dla nas jak i innych osób korzystających z naszego serwisu.

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.
Obowiązkowe pola są oznaczone

Zobacz również: