Opinie
Napisz swoją opinię
Twoja opinia jest ważna. Zarówno dla nas jak i innych osób korzystających z naszego serwisu.
Zobacz również:
Jest to wspaniała alternatywa dla smakoszy pierogów, proste w wykonaniu, smaczne, a za razem pełnowartościowe danie.
Ciasto:
Mąka orkiszowa 2 szklanki
Woda 1 szklanka
Farsz:
Szpinak 400 g
Ser feta 200 g
Czosnek 2 ząbki
Sposób przygotowania:
Mąkę łączymy z wodą i zagniatamy ciasto, rozwałkowujmy je, a następnie wycinamy równe kółka.
Szpinak gotujemy, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, gałkę muszkatołową oraz pieprz. Na koniec dodajemy pokruszony ser Feta, dokładnie mieszamy.
Rozgrzewamy patelnię grillową, na której podsmażamy pierogi (bez dodatku tłuszczu).
Twoja opinia jest ważna. Zarówno dla nas jak i innych osób korzystających z naszego serwisu.
Bądź na bieżąco, nie przegap okazji bycia zdrowym!
Dzień dobry 🙂 czy te pierogi można zamrozić? 🙂
Witam, oczywiście można zamrozić, ale polecam najpierw je ugotować, a następnie porozkładać każdy oddzielnie do wystudzenia i dopiero wtedy mrozić, aby się nie skleiły. 😉
Dzień dobru. Czy do tych pierogów należy dać gorącą czy zimną wodę albo letnią robiąc z maką orkiszową pełnoziarnistą ?