Przepis na gofry orkiszowe

Weekend zbliża się wielkimi krokami, więc pora na smaczny, a zarazem wartościowy deser. Dziś polecam Wam gofry orkiszowe, które doskonale komponują się ze świeżymi owocami.
Przepis na 8 sztuk
Mąka orkiszowa (typ 2000) – 1 szklanka
Mąka pszenna – 1 szklanka
Mleko 2% – 1 szklanka
Olej rzepakowy – 1/4 szklanki
Jajko – 3 sztuki
Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:
Całe jajka zmiksować, a następnie dodać przesiane mąki, proszek do pieczenia i olej. Wszystkie składniki dokładnie razem połączyć. Ciasto powinno być trochę gęstsze, niż na naleśniki. Podawać ze świeżymi owocami, polane miodem.
Smacznego !
Opinie
wyłącz pisanie odpowiedziTwoja opinia jest ważna. Zarówno dla nas jak i innych osób korzystających z naszego serwisu.
Już za 20zł ! Tabela zamienników GRATIS !