Przepis na sałatkę z fasolki szparagowej
To jest łatwe
Idealne na Kolacja
🕣 < 1 min czytania
Sałatka z fasolki szparagowej to proste, a zarazem smaczne danie, które doskonale sprawdzi się na drugie śniadanie lub podwieczorek. Świetnie smakuje podawane zarówno na zimno, jak i na ciepło zaraz po przyrządzeniu.
Składniki🕣 < 1 min czytaniafasolka szparagowa, 150 g
Cebula, 1/4 małej sztuki, 20 g
pomidory suszone, 5 szt., 20 g
Pomidor koktajlowy, 3 szt.
Ser Feta, 20 g
nasiona czarnuszki, szczypta
Sól, szczypta
Pieprz czarny, szczypta
Oliwa z oliwek, łyżka
fasolka szparagowa, 150 g
Cebula, 1/4 małej sztuki, 20 g
pomidory suszone, 5 szt., 20 g
Pomidor koktajlowy, 3 szt.
Ser Feta, 20 g
nasiona czarnuszki, szczypta
Sól, szczypta
Pieprz czarny, szczypta
Oliwa z oliwek, łyżka
Jak zrobić sałatkę z fasolki szparagowej?
- Fasolkę ugotuj do miękkości w osolonej wodzie, przecedź.
- Cebulę i suszone pomidory posiekaj. Podsmaż na oliwie z oliwek.
- Dodaj na patelnię fasolkę szparagową, wymieszaj z cebulą i fasolką szparagową, smaż przez. ok. 2 minuty. Przypraw solą i pieprzem. Zdejmij z ognia.
- Ser feta pokrój w kosteczkę, pomidorki koktajlowe przekrój na pół.
- Gotowe danie umieść na talerzu, dodaj ser feta i pomidorki koktajlowe. Posyp nasionami czarnuszki.
Smacznego!
Dziękuję sklepowi internetowemu BioSklep za dostarczenie składników najwyższej jakości do przyrządzenia tego dania.
Zapraszam na mój Fanpage Pomorzanka na Kujawach