Przepis na sałatkę z fasolki szparagowej

przepis na sałatkę z fasolki szparagowej
To jest łatwe Idealne na Kolacja

 Sałatka z fasolki szparagowej to proste, a zarazem smaczne danie, które doskonale sprawdzi się na drugie śniadanie lub podwieczorek. Świetnie smakuje podawane zarówno na zimno, jak i na ciepło zaraz po przyrządzeniu.

Składniki

fasolka szparagowa, 150 g

Cebula, 1/4 małej sztuki, 20 g

pomidory suszone, 5 szt., 20 g

Pomidor koktajlowy, 3 szt.

Ser Feta, 20 g

nasiona czarnuszki, szczypta

Sól, szczypta

Pieprz czarny, szczypta

Oliwa z oliwek, łyżka

 

Jak zrobić sałatkę z fasolki  szparagowej?

  1. Fasolkę ugotuj do miękkości w osolonej wodzie, przecedź.
  2. Cebulę i suszone pomidory posiekaj. Podsmaż na oliwie z oliwek.
  3. Dodaj na patelnię fasolkę szparagową, wymieszaj z cebulą i fasolką szparagową, smaż przez. ok. 2 minuty. Przypraw solą i pieprzem. Zdejmij z ognia.
  4. Ser feta pokrój w kosteczkę, pomidorki koktajlowe przekrój na pół.
  5. Gotowe danie umieść na talerzu, dodaj ser feta i pomidorki koktajlowe. Posyp nasionami czarnuszki.

Smacznego!

 

Dziękuję sklepowi internetowemu BioSklep za dostarczenie składników najwyższej jakości do przyrządzenia tego dania.

 

 

Zapraszam na mój Fanpage Pomorzanka na Kujawach 

Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
Oceń artykuł
Autor artykułu:
Marzena Kapucka , Miłośniczka zdrowego stylu życia, zapalona rowerzysta, mieszkanka Bydgoszczy ale sercem na Pomo
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *