Odżywianie
Nieprawidłowe łączenie pokarmów
Złe samopoczucie, zgaga, bóle brzucha, uczucie „ciężkości” po posiłku często…
Wodorosty – wpływ na zdrowie i zastosowanie
Wodorosty jadalne, zwane również morską trawą, to organizmy wodne, które…
Soylent – jedzenie przyszłości dla zabieganych
W 2012 roku student informatyki Rob Rhineheart doszedł do wniosku,…
Hummus – właściwości, wartości odżywcze i przepis
Pasta z ciecierzycy z dodatkiem czosnku, soku z cytryny, oliwy…
Regularne spożywanie posiłków wśród Polaków
W sumie powinno się zjadać 4–5 posiłków dziennie. Niby wszyscy…
Olej z pestek dyni – wartości odżywcze, bogactwo fitosteroli
Pestki dyni cechują się wieloma wartościami odżywczymi. Należą do surowców…
Czerymoja – właściwości i zastosowanie
Jej kremowa konsystencja jest jak wykwintnie skomponowany smakowo deser, przypominający…
Różnice pomiędzy żywnością ekologiczną a konwencjonalną
Ceny produktów ekologicznych są wyższe w porównaniu z żywnością konwencjonalną.…
Suplementy witaminowe – brać czy nie brać?
Naukowcy przeprowadzili badania, które wykazały nieskuteczność a nawet szkodliwość multiwitamin…