Odżywianie
„Dieta dla leniwych” – czyli maksimum efektów i minimum wysiłku
Zdrowe odżywianie nie koniecznie musi wiązać się z godzinami spędzonymi…
Kolendra – właściwości, przechowywanie i zastosowanie
Niewiele osób zdaje sobie sprawę, że oprócz zastosowań kulinarnych kolendra…
Anyż – właściwości, zastosowanie, ciekawostki
Anyż to jedna z przypraw, obok cynamonu czy goździków, której…
Święta w wersji light, czyli jak „odchudzić” wigilijny stół
Wielu z nas na myśl o świętach wyobraża sobie nie...
Zacznij swój dzień od szklanki wody z cytryną!
Początek dnia to dla naszego organizmu bardzo ważny moment. Zależy…
Kardamon – właściwości i zastosowanie aromatycznego afrodyzjaku
Kardamon wykorzystywany jest w Indiach jako kluczowa przyprawa do potraw…
Anopsologia, czyli instynktowny sposób odżywiania
Ciągły pośpiech oraz chroniczny stres skutecznie odciskają swoje piętno na…
Zalety i wady suszonych owoców – bomba witamin czy pustych kalorii
Dla jednych – skoncentrowane źródło witamin i mikroelementów utrwalone w…
Owsianka – najlepsze śniadanie w okresie jesienno-zimowym
Płatki owsiane są pod względem wartości odżywczych idealnym produktem śniadaniowym.…
Biodostępność składników mineralnych z pożywienia
Produkty zbożowe, warzywa, owoce oraz woda stanowią prawdziwe bogactwo soli…