Odżywianie
Ser halloumi – skład, właściwości, gdzie kupić, cena, przepisy
Ser halloumi odznacza się wysoką zawartością składników mineralnych oraz witamin…
Ocet ryżowy – właściwości. Jak go zrobić? Czym zastąpić ocet ryżowy?
Ocet ryżowy wykorzystywany jest nie tylko do sushi, ale również…
Zakwas z buraków – właściwości, przepis, do picia. Co zrobić z zakwasu z buraków?
Kiszenie jest jedną z najzdrowszych metod zabezpieczania żywności przed zepsuciem....
Koper włoski – właściwości, cena, gdzie kupić, przepisy
Obecnie wiemy, że większość surowców roślinnych zaliczanych do przypraw zawiera…
Ser parmezan – właściwości, kalorie, cena. Czym zastąpić parmezan?
W słonecznej Italii, w regionach: Parma, Emilia-Romania, Modena, Bolonia oraz...
Masło migdałowe – właściwości, przepisy. Jak zrobić masło migdałowe?
Migdały zaliczane są do najzdrowszych orzechów na świecie, ponieważ cechuje...
Karnozyna – działanie, występowanie
Na początku ubiegłego wieku rosyjski badacz Gulewicz jako pierwszy wyizolował…
Karmienie po cesarce – dieta. Jak pobudzić laktację po cesarce?
Problemy związane z karmieniem mogą dotknąć każdą kobietę, nie tylko…
Wyciąg z czarnego orzecha – skutki uboczne. Czarny orzech na pasożyty
Pochodzący zza oceanu czarny orzech jest w Polsce mało znany.…
Kolagen w jedzeniu. W czym jest kolagen?
Gdy słyszymy hasło „kolagen”, nasze pierwsze skojarzenia związane są ze…