Odżywianie
Zupa, pasztet, sałatka, czyli dania, w których króluje soczewica
Z czym to się je? Czyli przepisy na dania z…
Właściwości soku z borówki amerykańskiej. Wspomaga leczenie wielu chorób
Borówka amerykańska jest cennym owocem, który przybył do nas zza…
Mleko krowie budzi wiele kontrowersji. Poznajmy jego właściwości i skład chemiczny
Wielu z nas zastanawia się czy pić mleko krowie czy…
Mleko sojowe vs mleko ryżowe. Właściwości i skład zamienników mleka krowiego
Mleko krowie zna każdy, lecz nie wszyscy za nim przepadają.…
Nawadniająca moc pożywienia – nie tylko woda z butelek nawadnia organizm
Woda zawarta w pożywieniu ma ogromną moc! Często jest o…
Boczniaki. Właściwości zdrowotne i niezawodne przepisy
Wielu z nas na pewno słyszało o takim grzybie jak…
Sok z pigwy ma wiele dobroczynnych właściwości. Poznajmy jego zastosowanie
Pigwa jest wspaniałym i cennym owocem. Przygotowany z niej sok…
Sterole i stanole roślinne. Występują w diecie każdego człowieka
Świetnie obniżają poziom złego cholesterolu we krwi. Dowiedz się, w…
Yerba mate, guarana czy kawa – co pobudza najlepiej?
Najlepszy sposób na pobudzenie. Kawa to nie jedyne rozwiązanie.
Lecznicze właściwości cebuli oraz jej wartości odżywcze
Cebula to jedno z najbardziej powszechnych warzyw w Polsce. Dodawana…