Odżywianie
10 miodów, które w zdrowy sposób zaspokoją chęć na małe Conieco
Rodzaj miodu zależy od roślin, z jakich pszczoły pobierają pyłki…
Nasiona Chia – kalorie, zastosowanie i cudowne właściwości pokarmu Azteków
W małych ziarenkach ukryta jest prawdziwa moc właściwości zdrowotnych. Nasiona…
Suplementy dla kobiet w ciąży i witaminy niezbędne przy karmieniu piersią
Wielokrotnie zdarza się, że nie możemy odpowiedzieć na zbyt duże…
Aronia. Posiada wiele właściwości leczniczych i jest bogatym źródłem witamin
Jeden z najmniej docenianych owoców. Jest bogactwem witamin i właściwości…
Freeganizm, czyli jak smakuje jedzenie ze śmietnika
Freeganizm to sposób na lepsze wykorzystanie produktów spożywczych. To nie…
Fruktoza zamiast cukru dla cukrzyka, ale czy na pewno?
Fruktoza to jeden z cukrów prostych. Znajdujemy ją przede wszystkim…
Mleko modyfikowane – od kiedy podawać i na jakie najlepiej się zdecydować?
Oczywistym jest, że najbardziej pożądane w diecie małego dziecko jest…
Miód nawłociowy (z nawłoci) – właściwości i zastosowanie
Mało popularny, a bardzo zdrowy. Miód z powszechnie nazywanej mimozą…
Cukier kokosowy. Poznajmy jego właściwości
Cukier o ciekawym smaku i bogatym składzie. Stanowi zdrowszą wersję…
Produkty, których nie powinniśmy spożywać na śniadanie
Czy twoje śniadanie jest zawsze przemyślane, zdrowe i pożywne? Niektóre…