Cukry redukujące – właściwości i źródła Czym się charakteryzują cukry redukujące? Ich przykłady oraz źródła.Katarzyna Urbańskaponad miesiąc temu Więcej
Glikemia – na czczo, po posiłku. Glikemia przygodna Glikemia jest jednym z podstawowych parametrów, które oznaczane są zazwyczaj...Paulina Chrzanponad miesiąc temu Więcej
Glukoza – norma, we krwi, w moczu. Podwyższona glukoza we krwi Glukoza jest czynnikiem mówiącym wiele o naszym organizmie. Zarówno jej…Paulina Chrzanponad miesiąc temu Więcej
Hipoglikemia – objawy, przyczyny, leczenie, dieta W dzisiejszym artykule nakreślimy m.in. co bywa najczęstszą przyczyną hipoglikemii,…dietetyk kliniczny Tomasz Chudzińskiponad miesiąc temu Więcej
Galaktozemia – przyczyny, objawy, diagnoza, leczenie, dieta Aby cukier mleczny mógł być źródłem energii, musi ulec przekształceniu…Dominika Guzikponad miesiąc temu Więcej
Glukozamina – właściwości, zastosowanie i przeciwwskazania Bóle stawów to problem, z którym zmaga się coraz więcej…Sonia Wallaponad miesiąc temu Więcej
Liść Damiana – działanie, stosowanie i przeciwwskazania Naturalny afrodyzjak, antidotum na depresję i przemęczenie czy skuteczny środek…Sonia Wallaponad miesiąc temu Więcej
HMB – najbardziej nietrafiony suplement w historii Rynek suplementów jest ogromny, cechuje się również dużą dynamiką –…Damian Adamiakponad miesiąc temu Więcej
Zbyt krótki sen zaburza pracę organizmu W dobie dzisiejszych czasów poświęcamy na sen mniej czasu niż…Martyna Jarosponad miesiąc temu Więcej
Kwas alfa-liponowy w leczeniu powikłań cukrzycy Kwas α-liponowy to związek, który naturalnie wytwarzany jest przez wątrobę.…Paulina Hetwerponad miesiąc temu Więcej