Przepis na tartę z malinami

To jest łatwe Idealne na Podwieczorek

Sezon na maliny w pełni, więc sięgnijcie po to, co daje nam matka natura i przygotujcie tartę z malinami. Ten prosty przepis na tartę jest całkowicie paleo, bezglutenowy, wegański i bez dodatku cukru.

Składniki

Wiórki kokosowe 40 g, 1/2 szklanki

Mąka migdałowa 190 g, 1 1/2 szklanki

Olej kokosowy 30 g

Syrop klonowy 30 g, 2 łyżki stołowe

Sól 1/4 łyżeczki

Mleczko kokosowe 1 puszka

Maliny 400 g

Banan 1 szt.

Ksylitol 2 łyżki

Jak przygotować tartę z malinami

  1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. W robocie kuchennym rozdrobnić mąkę migdałową, wiórki kokosowe i sól. Do suchych składników dodać rozpuszczony olej kokosowy i syrop klonowy. Ugnieść dłońmi. Ciasto powinno się zlepiać w kulkę.
  2. Na 21 cm blaszce do tary rozprowadź równomiernie ciasto, dociskając je palcami do boków i dnia formy. Piec w piekarniku do uzyskania złotego koloru przez ok. 12- 15 minut. Odstawić do wystudzenia na ok. godzinę.
  3. Stałą część mleczka kokosowego przełożyć do miski, dodać garść malin i dwie łyżki ksylitolu. Wszystko razem zmiksować na gładką masę.
  4. Banana pokroić w plasterki i wyłożyć na wystudzony spód. Następnie dodać przygotowany krem i wyłożyć malinami.

Smacznego!

Dziękuję sklepowi internetowemu BioSklep za dostarczenie składników najwyższej jakości do przyrządzenia tego dania.

 

 

Zapraszam na mój Fanpage Pomorzanka na Kujawach 

Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
Oceń artykuł
Autor artykułu:
Marzena Kapucka , Miłośniczka zdrowego stylu życia, zapalona rowerzysta, mieszkanka Bydgoszczy ale sercem na Pomo
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *