Przepis na tartę z malinami

To jest łatwe Idealne na Podwieczorek
🕣 < 1 min czytania

Sezon na maliny w pełni, więc sięgnijcie po to, co daje nam matka natura i przygotujcie tartę z malinami. Ten prosty przepis na tartę jest całkowicie paleo, bezglutenowy, wegański i bez dodatku cukru.

Składniki
🕣 < 1 min czytania

Wiórki kokosowe 40 g, 1/2 szklanki

Mąka migdałowa 190 g, 1 1/2 szklanki

Olej kokosowy 30 g

Syrop klonowy 30 g, 2 łyżki stołowe

Sól 1/4 łyżeczki

Mleczko kokosowe 1 puszka

Maliny 400 g

Banan 1 szt.

Ksylitol 2 łyżki

0/5 (0 Reviews)

Jak przygotować tartę z malinami

  1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. W robocie kuchennym rozdrobnić mąkę migdałową, wiórki kokosowe i sól. Do suchych składników dodać rozpuszczony olej kokosowy i syrop klonowy. Ugnieść dłońmi. Ciasto powinno się zlepiać w kulkę.
  2. Na 21 cm blaszce do tary rozprowadź równomiernie ciasto, dociskając je palcami do boków i dnia formy. Piec w piekarniku do uzyskania złotego koloru przez ok. 12- 15 minut. Odstawić do wystudzenia na ok. godzinę.
  3. Stałą część mleczka kokosowego przełożyć do miski, dodać garść malin i dwie łyżki ksylitolu. Wszystko razem zmiksować na gładką masę.
  4. Banana pokroić w plasterki i wyłożyć na wystudzony spód. Następnie dodać przygotowany krem i wyłożyć malinami.

Smacznego!

Dziękuję sklepowi internetowemu BioSklep za dostarczenie składników najwyższej jakości do przyrządzenia tego dania.

 

 

Zapraszam na mój Fanpage Pomorzanka na Kujawach 

0/5 (0 Reviews)
Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
Oceń artykuł
Autor artykułu:
Marzena Kapucka , Miłośniczka zdrowego stylu życia, zapalona rowerzysta, mieszkanka Bydgoszczy ale sercem na Pomo
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *