Domowe owocowe lody
Moi drodzy, sezon na lody uważam za otwarty ! Warto połączyć przyjemne z pożytecznym, przygotowując domowe lody, które są zarówno pyszne, jak i pożywne. Spożywając taki deser unikniemy zbędnych dodatków, które często znajdują się w lodach kupionych w sklepie, a w zamian za to dostarczymy sporo witamin oraz składników mineralnych. Ja do przygotowania wybrałam banany oraz mango, ale każdy z Was może dowolnie modyfikować smaki tworząc swoje ulubione.
Banan 4 sztuki
Mango 1 sztuka
Mleczko kokosowe 150 ml
Jogurt naturalny 2% 2 łyżki
Miód 1 łyżka
Olej kokosowy 1 łyżka
Truskawki 8 sztuk
Sposób przygotowania
Banany oraz mango obrać ze skórki, pokroić w plastry, umieścić w zamrażarce na około 2 godziny. W wysokim pojemniku połączyć mleczko kokosowe, miód, jogurt naturalny oraz olej kokosowy, dodać zamrożone owoce. Całość zmiksować na jednolitą masę, a następnie ponownie umieścić w zamrażarce na około 1 godzinę. Lody podawać udekorowane świeżymi truskawkami.
Smacznego !