Domowe owocowe lody

16 18 20

Moi drodzy, sezon na lody uważam za otwarty ! Warto połączyć przyjemne z pożytecznym, przygotowując domowe lody, które są zarówno pyszne, jak i pożywne.  Spożywając taki deser unikniemy zbędnych dodatków, które często znajdują się w lodach kupionych w sklepie, a w zamian za to dostarczymy sporo witamin oraz składników mineralnych. Ja do przygotowania wybrałam banany oraz mango, ale każdy z Was może dowolnie modyfikować smaki tworząc swoje ulubione.

P1040904

Składniki

Banan 4 sztuki

Mango 1 sztuka

Mleczko kokosowe 150 ml

Jogurt naturalny 2% 2 łyżki

Miód 1 łyżka

Olej kokosowy 1 łyżka

Truskawki 8 sztuk

Sposób przygotowania

Banany oraz mango obrać ze skórki, pokroić w plastry, umieścić w zamrażarce na około 2 godziny. W wysokim pojemniku połączyć mleczko kokosowe, miód, jogurt naturalny oraz olej kokosowy, dodać zamrożone owoce. Całość zmiksować na jednolitą masę, a następnie ponownie umieścić w zamrażarce na około 1 godzinę. Lody podawać udekorowane świeżymi truskawkami.

P1040888 P1040894

Smacznego !

Oceń mnie
4.2/5. Oddano 27 głosy.
ponad miesiąc temu
Skomentuj Dodaj opinię