Mus czekoladowy z awokado i orzechów

To jest łatwe porcji: 2
🕣 < 1 min czytania

Macie ochotę na deser ? Moją dzisiejszą propozycją na jesienną chandrę jest krem czekoladowy z awokado i orzechów. Doskonale smakuje, jest bardzo pożywny i pełen wartości odżywczych. Możecie go użyć do smarowania pieczywa, a także jako alternatywę dla kremów do ciast.

Składniki
🕣 < 1 min czytania

Awokado 1 sztuka

Kakao (naturalne) 2 łyżki

Miód 1 łyżka

Orzechy włoskie 4 sztuki

Mleko 2% 2 łyżki

0/5 (0 Reviews)

p1040428

Sposób przygotowania

Awokado obrać ze skórki, wydrążyć pestkę, a następnie drobno pokroić. Dodać posiekane orzechy, kakao, miód oraz mleko. Całość zmiksować. Mus podawać schłodzony.

p1040429

p1040434

Smacznego !

0/5 (0 Reviews)
Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
Oceń artykuł
Autor artykułu:
mgr Magdalena Borowiec
mgr Magdalena Borowiec , Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Ukończyła studia magisterskie na wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu, ze specjalnością ”Dietetyka w specyficznych potrzebach żywieniowych".
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *