Mus czekoladowy z awokado i orzechów

16 18 20

Macie ochotę na deser ? Moją dzisiejszą propozycją na jesienną chandrę jest krem czekoladowy z awokado i orzechów. Doskonale smakuje, jest bardzo pożywny i pełen wartości odżywczych. Możecie go użyć do smarowania pieczywa, a także jako alternatywę dla kremów do ciast.

Składniki

Awokado 1 sztuka

Kakao (naturalne) 2 łyżki

Miód 1 łyżka

Orzechy włoskie 4 sztuki

Mleko 2% 2 łyżki

p1040428

Sposób przygotowania

Awokado obrać ze skórki, wydrążyć pestkę, a następnie drobno pokroić. Dodać posiekane orzechy, kakao, miód oraz mleko. Całość zmiksować. Mus podawać schłodzony.

p1040429

p1040434

Smacznego !

Oceń mnie
3.6/5. Oddano 20 głosy.
ponad miesiąc temu
Skomentuj Dodaj opinię