Mus czekoladowy z awokado i orzechów
To jest łatwe
porcji: 2
🕣 < 1 min czytania
Macie ochotę na deser ? Moją dzisiejszą propozycją na jesienną chandrę jest krem czekoladowy z awokado i orzechów. Doskonale smakuje, jest bardzo pożywny i pełen wartości odżywczych. Możecie go użyć do smarowania pieczywa, a także jako alternatywę dla kremów do ciast.
Składniki
🕣 < 1 min czytania
Awokado 1 sztuka
Kakao (naturalne) 2 łyżki
Miód 1 łyżka
Orzechy włoskie 4 sztuki
Mleko 2% 2 łyżki
Sposób przygotowania
Awokado obrać ze skórki, wydrążyć pestkę, a następnie drobno pokroić. Dodać posiekane orzechy, kakao, miód oraz mleko. Całość zmiksować. Mus podawać schłodzony.
Smacznego !