Odżywianie
Sok z buraka – właściwości, przeciwwskazania, ile pić dziennie? Jak zrobić sok z buraka?
Zarówno burak, jak i jego sok to produkty goszczące na…
Szybki obiad. Pomysły na szybki obiad
Opcji na szybki obiad jest wiele. W zależności od czasu,...
Sole mineralne. Funkcje soli mineralnych
W publikacjach naukowych oraz książkach tematycznych dotyczących zasad zdrowego odżywiania…
Bromelaina – właściwości, skutki uboczne. Opinie i cena
Już w starożytności słoneczne owoce ananasa były powszechnie wykorzystywane w…
Właściwości lecznicze rukoli i przeciwwskazania. Co można zrobić z rukoli?
Rukola – jak ją spożywać? Właściwości, przeciwwskazania. Czy jest polecana…
Konserwowanie żywności – mrożenie, suszenie, pasteryzacja, tyndalizacja, maceracja
Konserwowanie żywności ma na celu zachowanie i utrzymanie świeżości produktu,…
Morwa biała – właściwości, zastosowanie. Herbata i sok z morwy białej
Drzewa morwy tradycyjnie uprawiane są głównie w Azji i Ameryce…
Czy cynamon jest zdrowy? Szkodliwe właściwości cynamonu
Cynamon jest powszechnie stosowaną przyprawą otrzymywaną z kory cynamonowca. Od…
Kiwi – właściwości. Kiwi a cukrzyca, odchudzanie. Czy kiwi jest zdrowe?
Soczyście zielony okrągły owoc z zewnątrz otoczony cienką, brązową skórką…
Chrzan – właściwości lecznicze, na zatoki, na odchudzanie. Nalewka z chrzanu
Chrzan kiedyś i dziś wykorzystywany jest głównie jako przyprawa. Korzenie…