Odżywianie
Mrożone owoce, warzywa, mięso – jak mrozić? Jak szybko rozmrozić mięso?
Mrożenie produktów spożywczych jest świetnym sposobem przedłużania ich trwałości i…
Papaja – właściwości, przepisy. Jak jeść papaję?
Papaja jest owocem charakterystycznym dla klimatu tropikalnego. Owoc znany również…
Mąka ryżowa – cena, przepisy. Jak zrobić mąkę ryżową?
Ile kosztuje mąka z ryżu? Do jakich potraw się nadaje?…
Cukry redukujące – właściwości i źródła
Czym się charakteryzują cukry redukujące? Ich przykłady oraz źródła.
Fioletowe ziemniaki – cena, gdzie kupić, przepisy
Fioletowe ziemniaki to nowinka na polskim rynku. Niewiele osób wie,…
Masło z awokado zamiast masła? Jak zrobić masło z awokado?
Awokado to nietypowy owoc o cennym składzie, który jest dobrą…
Jak sprawdzić czy jajko jest świeże? Jak przechowywać jajka?
Jest kilka metod oceny świeżości jaj. Pierwszą jest sprawdzenie daty…
Janginizacja – co to jest? Janginizacja owoców. Przepisy
Nic tak nie cieszy w zimne popołudnia, gdy za oknem…
Truskawki – odmiany, indeks glikemiczny, kalorie. Czy truskawki tuczą?
Truskawki od wieków cieszą się ogromną popularnością nie tylko ze…
Koktajl energetyczny – na śniadanie, przed treningiem. Przepisy
Picie koktajli w Polsce w ostatnim czasie cieszy się dużą...