Odżywianie
Jagoda kamczacka – odmiany, właściwości, przetwory. Nalewka z jagody kamczackiej
Jagoda kamczacka jest bogatym źródłem polifenoli oraz witaminy C. W…
Mleko roślinne a napój roślinny – rodzaje. Jak zrobić mleko roślinne?
Aktualnie napoje roślinne cieszą się dużą popularnością. Ze względu na…
Sery pleśniowe: brie, camembert, blue, lazur – przepisy
Brie, camembert, blue czy lazur? Jak ser, z jakiego rodzaju…
Żelki – skład. Czy żelki są zdrowe? Jak zrobić zdrowe żelki?
Zwyczajne łakocie, czy niedoceniane źródło witamin? Sprawdź, co się kryje…
Miechunka peruwiańska – uprawa, właściwości
Rozwój cywilizacyjny wiąże się z rozpowszechnieniem nieznanych wcześniej produktów. Jednym…
Ser bryndza, gorgonzola, parmezan, mascarpone, – czyli o mniej znanych serach
Bryndza, gorgonzola, parmezan i serek mascarpone to produkty z głęboko…
Olej arachidowy – właściwości lecznicze i zastosowanie w kosmetyce
Olej arachidowy to produkt niezwykle aromatyczny i szeroko stosowany w…
Lody a sorbet – czym się różnią? Jak zrobić sorbet?
Lody należą do bardzo smacznych i atrakcyjnych deserów, szczególnie gdy…
Chałwa – skład, właściwości, przepis. Czy chałwa jest zdrowa?
Z czego zrobiona jest chałwa? Dowiedz się, jak wpływa na…
Imbir kandyzowany – właściwości. Jak kandyzować imbir?
Imbir kandyzowany to dodatek, którym możemy wzbogacić nasze dania. Zapewne…