Odżywianie
Aminokwasy – czym są? Aminokwasy endogenne i egzogenne
Aminokwasy są pojedynczymi cegiełkami, które tworzą białka stanowiące podstawowy budulec…
Olej sojowy – właściwości, zastosowanie, cena
Jakie właściwości posiada olej sojowy? Do jakich potraw jest polecany?…
Grzyby reishi – właściwości, skutki uboczne, cena
Osobom, które nie interesują się medycyną czy medycyną alternatywną, nazwa…
Pleśń na owocach. Jak przechowywać owoce?
Pleśń – nieproszony gość w misce z owocami. Jak przechowywać…
Kapusta pekińska – właściwości, cena, przepisy. Co zrobić z kapusty pekińskiej?
Kapusta pekińska – obok kapusty białej, brokuła czy jarmużu należy…
Czerwona porzeczka – odmiany, właściwości lecznicze, przetwory
Wszelkie rodzaje owoców jagodowych cieszą się dużą popularnością na całym…
Orzeszki piniowe (piniole) – właściwości, gdzie kupić. Czym zastąpić orzeszki piniowe?
Ze względu na swoje właściwości prozdrowotne orzechy jadalne powinny być…
Fasola mung – właściwości, gotowanie, przepisy. Kiełki fasoli mung
Mimo że w naszym klimacie uprawianych jest wiele rodzajów fasol,…
Rodzynki – rodzaje, właściwości. Rodzynki a odchudzanie. Czy rodzynki są zdrowe?
Rodzynki można uwielbiać lub mieć do nich awersję. Ich dodatek…
Morszczuk – właściwości, kalorie, przepisy
Bardzo często w zaleceniach dietetycznych pojawia się wysokie spożycie ryb.…