Tyskie Targi EKOstyl 21–22 maja Tychy!
Targi EKOstyl są odpowiedzią na szybko wzrastające zainteresowanie konsumentów w aglomeracji śląskiej produktami i usługami prozdrowotnymi. Wszyscy jesteśmy coraz bardziej świadomi tego, iż właściwa dieta, suplementacja i regularna dbałość o kondycję są gwarantami zdrowia i lepszego samopoczucia.
Pamiętajmy że być Eko to nie tylko dbać o swoje otoczenie. Starajmy się wprowadzić ekologiczne myślenie w każdą sferę naszego życia, nie zapominając, że hasło Eko ma wiele znaczeń. To nic innego jak: naturalne, zdrowe, nieprzetworzone oraz oszczędne. Bądźmy więc ekologicznymi, żyjmy w zgodzie z sobą i z otaczającym nas światem, który dzięki naszym wyborom może być lepszym dla następnych pokoleń.
Targi są miejscem prezentacji produktów i usług związanych ze zdrowym odżywianiem a także promocji zdrowego, aktywnego stylu życia.
Na targach EKOstyl prezentowana będzie m. in.:
- żywność naturalna, tradycyjna i ekologiczna, artykuły spożywcze, produkty regionalne, napoje, soki, browary;
- gospodarstwa ekologiczne (produkty rolne, oferta agroturystyczna);
- wyroby rzemieślnicze i artystyczne;
- kosmetyki naturalne;
- ekologiczne środki czystości;
- moda ekologiczna, odzież, dodatki z materiałów naturalnych, len, bawełna;
- opakowania z materiałów naturalnych;
- sprzęt do poprawy kondycji oraz aktywnego stylu życia,
- produkty bezglutenowe i wegetariańskie;
- oferta dla ekorodziny.
Targom towarzyszyć będzie szereg specjalnych wydarzeń takich jak:
- Cykl prelekcji na tematy zdrowego odżywiania, dietetyki itp., m. in. prelekcja p. Bożeny Kropki, dyplomowanej dietetyk nt.: Skuteczna terapia leczenia alergii i chorób z autoagresji – przypadki kliniczne.
- Strefa pokazów kulinarnych.
- W strefie tej przeprowadzane będą degustacje potraw regionalnych z Toskanii, Słowacji, Czech, Węgier, Bułgarii, Francji, Hiszpanii oraz regionalnej kuchni beskidzkiej.
- Specjalnym gościem Strefy Kulinarnej będzie Carlos Gonzalez Tejera, który wypowie się na temat: Ryba to nie pokuta, rybka to rozkosz, pokaże jak je przyrządzać oraz przeprowadzi pokazy kuchni latynoskiej. Pokazy kilka razy w ciągu dwóch dni targowych.
- Ekspert kuchni francuskiej Trierry Ayel – przeprowadzi pokaz przyrządzania specjałów francuskich.
- Mistrz kulinarny Pan Wiesław Wróblewski serwować będzie kwaśnicę zbójnicką przyrządzoną wg własnego przepisu.
Targi odbędą się w dniach 21–22 maja br. w Tychach w obiekcie Stadionu Zimowego przy ul. de Gaulle’a 2 codziennie w godz. od 10.00 do 18.00.
Bilet wstępu jest w cenie 5 zł, natomiast od 11 maja będzie dostępny E-bilet uprawniający do bezpłatnego wstępu na targi.
Organizatorem targów jest Biuro Promocji i Wystaw Astra.
Więcej informacji na temat targów jest na stronie: www.targiekostyl.pl