Tyskie Targi EKOstyl 21–22 maja Tychy!

🕣 2 min czytania

Targi EKOstyl są odpowiedzią na szybko wzrastające zainteresowanie konsumentów w aglomeracji śląskiej produktami i usługami prozdrowotnymi. Wszyscy jesteśmy coraz bardziej świadomi tego, iż właściwa dieta, suplementacja i regularna dbałość o kondycję są gwarantami zdrowia i lepszego samopoczucia.

Pamiętajmy że być Eko to nie tylko dbać o swoje otoczenie. Starajmy się wprowadzić ekologiczne myślenie w każdą sferę naszego życia, nie zapominając, że hasło Eko ma wiele znaczeń. To nic innego jak: naturalne, zdrowe, nieprzetworzone oraz oszczędne. Bądźmy więc ekologicznymi, żyjmy w zgodzie z sobą i z otaczającym nas światem, który dzięki naszym wyborom może być lepszym dla następnych pokoleń.

Targi są miejscem prezentacji  produktów i usług związanych ze zdrowym odżywianiem a także promocji zdrowego, aktywnego stylu życia.

Na targach EKOstyl prezentowana będzie m. in.:

  • żywność naturalna, tradycyjna i ekologiczna, artykuły spożywcze, produkty regionalne, napoje, soki, browary;
  • gospodarstwa ekologiczne (produkty rolne, oferta agroturystyczna);
  • wyroby rzemieślnicze i artystyczne;
  • kosmetyki naturalne;
  • ekologiczne środki czystości;
  • moda ekologiczna, odzież, dodatki z materiałów naturalnych, len, bawełna;
  • opakowania z materiałów naturalnych;
  • sprzęt do poprawy kondycji oraz aktywnego stylu życia,
  • produkty bezglutenowe i wegetariańskie;
  • oferta dla ekorodziny.

Targom towarzyszyć będzie szereg specjalnych wydarzeń takich jak:

  1. Cykl prelekcji na tematy zdrowego odżywiania, dietetyki itp., m. in. prelekcja p. Bożeny Kropki, dyplomowanej dietetyk nt.: Skuteczna terapia leczenia alergii i chorób z autoagresji – przypadki kliniczne.
  2. Strefa pokazów kulinarnych.
  • W strefie tej przeprowadzane będą degustacje potraw regionalnych z Toskanii, Słowacji, Czech, Węgier, Bułgarii, Francji, Hiszpanii oraz regionalnej kuchni beskidzkiej.
  • Specjalnym gościem Strefy Kulinarnej będzie Carlos Gonzalez Tejera, który wypowie się na temat: Ryba  to nie pokuta, rybka to rozkosz, pokaże jak je przyrządzać oraz przeprowadzi pokazy kuchni latynoskiej. Pokazy kilka razy w ciągu dwóch dni targowych.
  • Ekspert kuchni francuskiej Trierry Ayel – przeprowadzi pokaz przyrządzania specjałów francuskich.
  • Mistrz kulinarny Pan Wiesław Wróblewski serwować będzie kwaśnicę zbójnicką przyrządzoną wg własnego przepisu.

Targi odbędą się w dniach 21–22 maja br. w Tychach w obiekcie Stadionu Zimowego przy ul. de Gaulle’a 2  codziennie w godz. od 10.00 do 18.00.

Bilet wstępu jest w cenie 5 zł, natomiast od 11 maja będzie dostępny E-bilet uprawniający do bezpłatnego wstępu na targi.

Organizatorem targów jest Biuro Promocji i Wystaw Astra.

Więcej informacji na temat targów jest na stronie: www.targiekostyl.pl

Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
1/5 - (1 głosów)
Autor artykułu:
BonaVita
BonaVita ,
Dodaj do ulubionych