Przepis na truskawkowy sernik na zimno

16 18 20

Truskawkowy sernik na zimno to lekki, pożywny oraz smaczny deser. Idealny dla wszystkich łakomczuchów, nawet tych na dietach redukcyjnych.

Składniki

Twaróg chudy – 5 kostek

Truskawki – 0,5 kg

Żelatyna – 20 g

Jogurt naturalny 2% – 1 opakowanie (200 g)

Miód (3 łyżki) lub stewia

Casteczka owsiane – 1 opakowanie

Czekolada gorzka – 1 tabliczka

P1080788

Sposób przygotowania:

Dno tortownicy wyłożyć ciastkami. Twaróg połączyć z miodem oraz jogurtem naturalnym, całość zmiksować na jednolitą masę. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, a następnie dolać do masy twarogowej. Truskawki zmiksować. Połowę masy twarogowej wylać do tortownicy, odstawić na 15 minut do lodówki. Do kolejnej części dodać truskawki, dokładnie zmiksować, a następnie wylać na pierwszą część masy. Sernik odstawić na kilka godzin do lodówki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, polać ciasto.

P1080782

Smacznego!

Oceń mnie
3.5/5. Oddano 31 głosy.
ponad miesiąc temu
Skomentuj Dodaj opinię

Opinie

  • Basia 08.06.2017, 12:52

    co to znaczy kostka? możesz podać ile gram ?

    Odpowiedz
    • mgr Magdalena Borowiec 08.06.2017, 3:10

      Pisząc kostka, miałam na myśli tradycyjną kostkę twarogu, czyli 200g. Pozdrawiam 🙂

      Odpowiedz

Napisz swoją opinię

Twoja opinia jest ważna. Zarówno dla nas jak i innych osób korzystających z naszego serwisu.

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.
Obowiązkowe pola są oznaczone

Zobacz również: