Lody bananowe z polewą czekoladową

To jest łatwe porcji: 2
🕣 < 1 min czytania

Przeglądając skład lodów, które kupujemy w sklepie stwierdziłam, że tym razem wykonam je sama. Są to lody bananowe z polewą czekoladową, które nie zawierają zbędnych dodatków, a stanowią doskonały, smaczny oraz pożywny deser.

P1000897

Składniki
🕣 < 1 min czytania

Banan –  2 sztuki

Jogurt naturalny 2% – 1 łyżka

Czekolada gorzka (70% koako) – 4 kostki

Mleko 1,5% – 2 łyżki

Orzechy włoskie – 3 sztuki

Sezam – 1 łyżeczka

0/5 (0 Reviews)

Sposób przygotowania

Banany pokroić w plastry, zamrozić, a następnie umieścić w wysokim naczyniu wraz z jogurtem naturalnym i zblendować, tak aby powstała jednolita masa. Lody wsadzić do zamrażarki, a w międzyczasie przygotować polewę. Czekoladę z dodatkiem mleka rozpuścić w kąpieli wodnej. Lody podawać z polewą, posypane drobno siekanymi orzechami i sezamem. P1000896

P1000914

Smacznego !

0/5 (0 Reviews)
Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
Oceń artykuł
Autor artykułu:
mgr Magdalena Borowiec
mgr Magdalena Borowiec , Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Ukończyła studia magisterskie na wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu, ze specjalnością ”Dietetyka w specyficznych potrzebach żywieniowych".
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *