Czym jest cukier muscovado i czym różni się od zwykłego cukru? Wraz z rozwojem cywilizacyjnym do naszego kraju zaczęły napływać nowe… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Jak zrobić syrop klonowy? Indeks glikemiczny, kalorie, cena. Gdzie kupić syrop klonowy? W obecnych czasach coraz więcej osób uzależnionych jest od smaku… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Dekstroza – szkodliwość i skutki uboczne Dekstroza jest inną nazwą dla powszechnie znanej glukozy. Jakie właściwości… Jakub Wiącek ponad miesiąc temu Więcej
Maltitol – właściwości słodziku i szkodliwość Postęp technologii żywności pozwala cieszyć się słodkim smakiem niemal bez… Jakub Wiącek ponad miesiąc temu Więcej
Syrop z agawy – właściwości, cena, indeks glikemiczny. Czym zastąpić syrop z agawy? Czym jest przypominający miód syrop z agawy? Jakie ma właściwości… Jakub Wiącek ponad miesiąc temu Więcej
Cukry redukujące – właściwości i źródła Czym się charakteryzują cukry redukujące? Ich przykłady oraz źródła. Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu Więcej
Glikemia – na czczo, po posiłku. Glikemia przygodna Glikemia jest jednym z podstawowych parametrów, które oznaczane są zazwyczaj... Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Erytrol – właściwości, szkodliwość, cena. Co wybrać erytrol czy ksylitol? Gonitwa za odnalezieniem alternatywy dla cukru doprowadziła do rozpowszechnienia wielu… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Czy ksylitol jest rakotwórczy? Szkodliwość ksylitolu Cała prawda na temat ksylitolu i jego szkodliwości. Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu Więcej
Ksylitol – indeks glikemiczny, dla cukrzyków. Ksylitol czy erytrol? Czy zatem ksylitol stanowi dobry substytut klasycznego cukru? Czy jest… dietetyk kliniczny Tomasz Chudziński ponad miesiąc temu Więcej