Cukier inwertowany – co to jest? Czy cukier inwertowany jest szkodliwy? Rynek spożywczy cały czas wzbogaca swój asortyment m.in. o produkty...Agnieszka Bernatowicz, dietetykponad miesiąc temu Więcej
Rodzaje cukru. Skutki uboczne nadmiaru cukru w diecie Cukier, podobnie jak wiele innych produktów spożywczych, wzbudza niemałe kontrowersje....Paulina Żurekponad miesiąc temu Więcej
Cukier i jego wpływ na nasze zdrowie. Jak pokonać uzależnienie od cukru? Cukier stanowi główne źródło energii dla naszego organizmu. Ze względu...Karolina Ruszkiewiczponad miesiąc temu Więcej
Czym jest cukier muscovado i czym różni się od zwykłego cukru? Wraz z rozwojem cywilizacyjnym do naszego kraju zaczęły napływać nowe…Paulina Chrzanponad miesiąc temu Więcej
Dekstroza – szkodliwość i skutki uboczne Dekstroza jest inną nazwą dla powszechnie znanej glukozy. Jakie właściwości…Jakub Wiącekponad miesiąc temu Więcej
Maltitol – właściwości słodziku i szkodliwość Postęp technologii żywności pozwala cieszyć się słodkim smakiem niemal bez…Jakub Wiącekponad miesiąc temu Więcej
Cukry redukujące – właściwości i źródła Czym się charakteryzują cukry redukujące? Ich przykłady oraz źródła.Katarzyna Urbańskaponad miesiąc temu Więcej
Glikemia – na czczo, po posiłku. Glikemia przygodna Glikemia jest jednym z podstawowych parametrów, które oznaczane są zazwyczaj...Paulina Chrzanponad miesiąc temu Więcej
Erytrol – właściwości, szkodliwość, cena. Co wybrać erytrol czy ksylitol? Gonitwa za odnalezieniem alternatywy dla cukru doprowadziła do rozpowszechnienia wielu…Paulina Chrzanponad miesiąc temu Więcej
Czym można posłodzić herbatę? Słodzik zamiast cukru? W ostatnich latach konsumpcja czystego białego cukru w Polsce spadła.…Agnieszka Pankowskaponad miesiąc temu Więcej