Przepis na prażone płatki owsiane z jogurtem i owocami
Moją dzisiejszą propozycją na smaczną, pożywną przekąskę, która doskonale sprawdzi się jako II śniadanie lub podwieczorek są prażone płatki owsiane z jogurtem i owocami. Jest to pełnowartościowe, wysokobłonnikowe dnie, które warto zabrać ze sobą do szkoły lub pracy.
Przepis na 1 porcję
Płatki owsiane – 6 łyżek
Jogurt naturalny 2% – 1 opakowanie (małe)
Kiwi – 1 sztuka
Banan – 1/2 sztuki
Winogrona zielone – około 7 sztuk
Otręby pszenne – 2 łyżki
Miód – 1 łyżeczka
Sposób przygotowania: płatki owsiane podprażyć na suchej patelni. Kiwi oraz banana obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Winogrona podzielić na pół. W wysokiej szklance umieszczać warstwami banana, prażone płatki, jogurt, kiwi, jogurt, winogrona oraz otręby. Całość polać łyżeczką miodu.
Smacznego!