Lemoniada arbuzowa

To jest łatwe porcji: 3
🕣 < 1 min czytania

Na słoneczne dni polecam Wam orzeźwiającą lemoniadę arbuzową.

Składniki
🕣 < 1 min czytania

Arbuz 500 g

Limonka 1 sztuka

Bazylia 8 listków

Mięta 10 listków

Woda 3/4 szklanki (150 ml)

0/5 (0 Reviews)

Sposób przygotowania:

Arbuza obrać ze skóry, wydrążyć pestki, a następnie podzielić na małe kawałki, dodać sok z limonki, liście bazylii i mięty oraz wodę. Całość zmiksować. Lemoniadę podawać schłodzoną z kostkami lodu.

Smacznego !

0/5 (0 Reviews)
Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
Oceń artykuł
Autor artykułu:
mgr Magdalena Borowiec
mgr Magdalena Borowiec , Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Ukończyła studia magisterskie na wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu, ze specjalnością ”Dietetyka w specyficznych potrzebach żywieniowych".
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *