Przepis na karobową owsiankę

16 18 20

Propozycja na słoiczek, który możemy przygotować wieczorem, a rano cieszyć się pysznym i zdrowym śniadaniem.

IMG_1775

Składniki

Płatki owsiane 50 g

Nasiona chia 10 g
Mleko migdałowe 200 ml
Jagła ekspandowana 2 łyżki
Karob 1/2 łyżeczki
Syrop klonowy 1 łyżka
Budyń waniliowy.

Płatki owsiane mieszamy z nasionami chia, karobem i zalewamy mlekiem z syropem klonowym po czym odstawiamy całość na noc do lodówki. Rano układamy warstwowo: połowę płatków, jagłę ekspandowaną, drugą połowę masy, a na wierzchu polewamy budyniem waniliowym przyrządzonym według przepisu na opakowaniu. Smacznego:)

Mój Fanpage – My Healthy Lifestyle

Oceń mnie
4.1/5. Oddano 14 głosy.
ponad miesiąc temu
Skomentuj Dodaj opinię