Batoniki musli

Batoniki musli to szybka, bardzo smaczna i wartościowa przekąska, która nadaje się do szkoły, pracy, bądź jako poczęstunek na przyjęcie gości. Samodzielne ich przygotowanie umożliwi Wam dołączenie ulubionych składników oraz pozwoli uniknąć dodatku cukru, bądź syropu glukozowo- fruktozowego, którego spożywanie nie jest wskazane.
Samodzielnie przygotowane musli – 2 szklanki samodzielnie przygotowanego musli
Żurawina suszona – garść
Orzechy włoskie – kilka sztuk
Otręby pszenne – 2 łyżki
Miód – 1 łyżka
Jajko – 1 szt.
Musli
dowolne suszone owoce
Sposób przygotowania:
Wszystkie suche składniki dokładnie razem mieszamy, a następnie prażymy na suchej patelni. Po ostudzeniu mieszanki dodajemy miód oraz całe jajko, a następnie formujemy batoniki. Pieczemy na papierze, w 160 stopniach około 10 minut. Batoniki można przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku.
Smacznego !