Batoniki musli

To jest łatwe Idealne na II śniadanie
🕣 < 1 min czytania

Batoniki musli to szybka, bardzo smaczna i wartościowa przekąska, która nadaje się do szkoły, pracy, bądź jako poczęstunek na przyjęcie gości. Samodzielne ich przygotowanie umożliwi Wam dołączenie ulubionych składników oraz pozwoli uniknąć dodatku cukru, bądź syropu glukozowo- fruktozowego, którego spożywanie nie jest wskazane.

Składniki
🕣 < 1 min czytania

Samodzielnie przygotowane musli – 2 szklanki samodzielnie przygotowanego musli

Żurawina suszona – garść

Orzechy włoskie – kilka sztuk

Otręby pszenne – 2 łyżki

Miód – 1 łyżka

Jajko – 1 szt.

Musli 

Płatki owsiane

Siemię lniane

Sezam

Pestki dyni

dowolne suszone owoce

0/5 (0 Reviews)

Baton musli 1

Baton musli 2

Sposób przygotowania: 
Wszystkie suche składniki dokładnie razem mieszamy, a następnie prażymy na suchej patelni. Po ostudzeniu mieszanki dodajemy miód oraz całe jajko, a następnie formujemy batoniki. Pieczemy na papierze, w 160 stopniach około 10 minut. Batoniki można przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku.

Baton musli 3

Baton musli 5

Smacznego !

0/5 (0 Reviews)
Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
1.9/5 - (531 głosów)
Autor artykułu:
mgr Magdalena Borowiec
mgr Magdalena Borowiec , Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Ukończyła studia magisterskie na wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu, ze specjalnością ”Dietetyka w specyficznych potrzebach żywieniowych".
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *