Zastosowanie i szkodliwość kwasu fosforowego Kwas fosforowy, głównie kojarzony jest z napojami typu cola. Wykorzystywany… Alicja Bławat ponad miesiąc temu Więcej
Maltitol – właściwości słodziku i szkodliwość Postęp technologii żywności pozwala cieszyć się słodkim smakiem niemal bez… Jakub Wiącek ponad miesiąc temu Więcej
Kwas mlekowy – właściwości. Bakterie kwasu mlekowego Kwas mlekowy jest wytwarzany przez nasz organizm w wyniku oddychania… Agnieszka Bernatowicz, dietetyk ponad miesiąc temu Więcej
Kwas octowy – właściwości, zastosowanie, cena Octu używa się w większości polskich domów. Wykorzystywany jest on… Magdalena Olejnik ponad miesiąc temu Więcej
Glicerol – właściwości i zastosowanie. Czy glicerol jest szkodliwy? Glicerol (gliceryna), znany również pod nazwą E422, stanowi składnik o… dietetyk kliniczny Tomasz Chudziński ponad miesiąc temu Więcej
Azotyn sodu w żywności – szkodliwość W większości składów produktów mięsnych konserwowanych czy wędzonych możemy znaleźć… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Dodatki do żywności – naturalne i chemiczne. Szkodliwość dodatków do żywności Większość produktów spożywczych w swoim składzie zawiera od kilku do… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Guma ksantanowa – zastosowanie i szkodliwość Guma ksantanowa to bardzo popularny składnik do żywności. Na rynku… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Fosforany – w żywności, w moczu. Szkodliwość fosforanów Naturalna żywność to niejednokrotnie marzenie. Producenci bowiem, aby zwiększyć jej cechy… Marzena Kasprzak ponad miesiąc temu Więcej
Skład i właściwości cukru waniliowego. Jak zrobić cukier waniliowy? Cukier waniliowy to dziś produkt rzadko spotykany, praktycznie zupełnie wyparty… Paulina Hetwer ponad miesiąc temu Więcej