ogórki

Ogórki małosolne – właściwości. Ogórki kiszone a małosolne. Jak zrobić ogórki małosolne?

Jakub Wiącek ponad miesiąc temu

Kiszenie jest jednym z najbardziej wartościowych sposobów na konserwację żywności. Popularnym warzywem używanym do tego typu praktyk kulinarnych jest ogórek. Jakie właściwości mają poddane kiszeniu ogórki?

Ogórki kiszone i konserwowe – porównanie właściwości odżywczych

Iwona Jędrzejczyk ponad miesiąc temu

Z pewnością każdy z nas wie, że ogórki kiszone różnią się od konserwowych przede wszystkim za sprawą smaku i wyglądu. Niemniej jednak warto jest również dokładniej przyjrzeć się faktowi, skąd biorą się te znaczące różnice a także, które ogórki będą dla nas znacznie lepszym wyborem pod kątem zawartych wartości odżywczych.

Ogórki kiszone. Właściwości, witaminy i sekret dobrego przepisu

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Z ogórków zielonych można zrobić maseczki, okłady, sałatki i ... ogórki kiszone. Dzięki procesowi kiszenia zyskują nowe właściwości i są bogatsze w cenne witaminy!

Ogórki – właściwości, witaminy, zastosowanie i ciekawostki

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Ogórki to warzywa nadające się wyśmienicie do sałatek i zdrowych, lekkich przekąsek. Świetnie działają także na cerę.