Klasyczna owsianka
Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Jego zadaniem jest dostarczenie nam energii oraz rozkręcenie metabolizmu. Dzisiaj chciałabym podzielić się przepisem na klasyczną, gęstą i jednocześnie kremową owsiankę, czyli taką jaką lubię najbardziej.
Płatki owsiane 50 g
Mleko 2% 250 ml
Sól szczypta
Syrop klonowy 1 łyżka
Dodatki:
Płatki migdałowe
Domowa konfitura
Cynamon
Wszystkie składniki wymieszać w rondelku i gotować na małym gazie do momentu, aż płatki wchłoną mleko i w konsystencji owsianka będzie gęsta i kremowa. Trzeba pamiętać o ciągłym mieszaniu, aby płatki nie przywarły do dna. Najbardziej smakuje na ciepło. Można ją podawać z ulubionymi owocami sezonowymi lub bakaliami. Moim faworytem jest domowa konfitura malinowa, płatki migdałów oraz odrobina cynamonu. Smacznego:)
Mój Fanpage – My Healthy Lifestyle