Klasyczna owsianka

To jest łatwe Idealne na Śniadanie
🕣 < 1 min czytania

Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Jego zadaniem jest dostarczenie nam energii oraz rozkręcenie metabolizmu.  Dzisiaj chciałabym podzielić się przepisem na klasyczną, gęstą i jednocześnie kremową owsiankę, czyli taką jaką lubię najbardziej.

IMG_1888

Składniki
🕣 < 1 min czytania

Płatki owsiane 50 g

Mleko 2% 250 ml

Sól szczypta

Syrop klonowy 1 łyżka

Dodatki:

Płatki migdałowe

Domowa konfitura

Cynamon

0/5 (0 Reviews)

Wszystkie składniki wymieszać w rondelku i gotować na małym gazie do momentu, aż płatki wchłoną mleko i w konsystencji owsianka będzie gęsta i kremowa. Trzeba pamiętać o ciągłym mieszaniu, aby płatki nie przywarły do dna. Najbardziej smakuje na ciepło. Można ją podawać z ulubionymi owocami sezonowymi lub bakaliami. Moim faworytem jest domowa konfitura malinowa, płatki migdałów oraz odrobina cynamonu. Smacznego:)

IMG_1890

Mój Fanpage – My Healthy Lifestyle

0/5 (0 Reviews)
Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
Oceń artykuł
Autor artykułu:
Katarzyna Grochalska
Katarzyna Grochalska , Blogerka, pasjonatka zdrowego stylu życia. Autorka bloga My traveling lifestyle
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *