Klasyczna owsianka

16 18 20

Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Jego zadaniem jest dostarczenie nam energii oraz rozkręcenie metabolizmu.  Dzisiaj chciałabym podzielić się przepisem na klasyczną, gęstą i jednocześnie kremową owsiankę, czyli taką jaką lubię najbardziej.

IMG_1888

Składniki

Płatki owsiane 50 g

Mleko 2% 250 ml

Sól szczypta

Syrop klonowy 1 łyżka

Dodatki:

Płatki migdałowe

Domowa konfitura

Cynamon

Wszystkie składniki wymieszać w rondelku i gotować na małym gazie do momentu, aż płatki wchłoną mleko i w konsystencji owsianka będzie gęsta i kremowa. Trzeba pamiętać o ciągłym mieszaniu, aby płatki nie przywarły do dna. Najbardziej smakuje na ciepło. Można ją podawać z ulubionymi owocami sezonowymi lub bakaliami. Moim faworytem jest domowa konfitura malinowa, płatki migdałów oraz odrobina cynamonu. Smacznego:)

IMG_1890

Mój Fanpage – My Healthy Lifestyle

Oceń mnie
4.3/5. Oddano 14 głosy.
ponad miesiąc temu
Skomentuj Dodaj opinię

Twoja opinia jest ważna. Zarówno dla nas jak i innych osób korzystających z naszego serwisu.

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.
Obowiązkowe pola są oznaczone

Zobacz również: