Przepis na jajko w koszulce na szparagach

To jest łatwe Idealne na Obiad
🕣 < 1 min czytania

Za oknem słonecznie, w sklepach nowalijki, więc czas na lekkie wiosenne danie ! Jajko w koszulce na szparagach to idealna niskokaloryczna kompozycja, którą każdy z Was jest w stanie szybko przygotować.

Składniki
🕣 < 1 min czytania

Szparagi – 4 sztuki

Jajko – 2 sztuki

Ocet – 1 łyżeczka

Koper – 1 łyżeczka

Sól

Pieprz czarny

Cukier

0/5 (0 Reviews)

P1090159

P1090162

Sposób przygotowania: 

Szparagi – umyć, obrać ze skórki, a następnie odciąć zdrewniałe końce. Najlepiej gotować je na stojąco w wysokim garnku, pod przykryciem. Wodę należy lekko osolić, można dodać szczyptę cukru. Gotować około 15 – 20 minut, do czasu, aż zmiękną.
Jajko – w garnku zagotować wodę, dodać ocet. Jajko wbić do szklanki. Przy pomocy łyżki zamieszać gotującą się wodę w garnku, aby na środku wytworzył się wir, do którego należy wlać jajko. Gotować około 3 minuty, a następnie wyjąć jajko łyżką z dziurkami. Szparagi ułożyć na talerzu, położyć na nich jajka, całość posypać pieprzem oraz posiekanym koperkiem.

P1090170

Smacznego !

0/5 (0 Reviews)
Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
Oceń artykuł
Autor artykułu:
mgr Magdalena Borowiec
mgr Magdalena Borowiec , Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Ukończyła studia magisterskie na wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu, ze specjalnością ”Dietetyka w specyficznych potrzebach żywieniowych".
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *