Przepis na ciastka z amarantusa
To jest łatwe
Idealne na Podwieczorek
🕣 < 1 min czytania
Ciastka z amarantusa to niezwykle pożywna, słodka przekąska, której przygotowanie zajmuje niewiele czasu. Przepis można samemu dowolnie modyfikować. Bazą do przygotowania ciastek są zaledwie dwa składniki, a o reszcie decydujecie sami.
Składniki
🕣 < 1 min czytania
Amarantus eksandowany 1,5 szklanki (45g)
Banan 2 małe szt. (150g)
Pestki dyni 2 łyżeczki
Orzechy laskowe garść (15g)
Rodzynki 2 łyżeczki
Olej kokosowy 1 łyżka
Jak przygotować ciastka z amarantusa?
- Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
- W misce rozgniatamy widelcem banany.
- Orzechy drobno siekamy.
- Do miski dodajemy pestki dyni, orzechy, rodzynki i olej kokosowy. Wszystko razem mieszamy. Na koniec dokładamy amarantus ekspandowany i delikatnie mieszamy z pozostałymi składnikami.
- Wykładamy blachę papierem do pieczenia, formujemy płaskie ciasteczka i wkładamy do piekarnika na ok. 15 min, do czasu, aż ciasteczka się zarumienią.
Smacznego!
Dziękuję sklepowi internetowemu BioSklep za dostarczenie składników najwyższej jakości do przyrządzenia tego dania.
Zapraszam na mój Fanpage Pomorzanka na Kujawach