Przepis na ciastka z amarantusa

Przepis na ciastka z amarantusem
To jest łatwe Idealne na Podwieczorek
🕣 Czas czytania: < 1 minuty

Ciastka z amarantusa to niezwykle pożywna, słodka przekąska, której przygotowanie zajmuje niewiele czasu. Przepis można samemu dowolnie modyfikować. Bazą do przygotowania ciastek są zaledwie dwa składniki, a o reszcie decydujecie sami.

Składniki
🕣 Czas czytania: < 1 minuty

Amarantus eksandowany 1,5 szklanki (45g)

Banan 2 małe szt. (150g)

Pestki dyni 2 łyżeczki

Orzechy laskowe garść (15g)

Rodzynki 2 łyżeczki

Olej kokosowy 1 łyżka

Przepis na cistka z amarnatusa

Jak przygotować ciastka z amarantusa?

  1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
  2. W misce rozgniatamy widelcem banany.
  3. Orzechy drobno siekamy.
  4. Do miski dodajemy pestki dyni, orzechy, rodzynki i olej kokosowy. Wszystko razem mieszamy. Na koniec dokładamy amarantus ekspandowany i delikatnie mieszamy z pozostałymi składnikami.
  5. Wykładamy blachę papierem do pieczenia, formujemy płaskie ciasteczka i wkładamy do piekarnika na ok. 15 min, do czasu, aż ciasteczka się zarumienią.

Smacznego!

 

Dziękuję sklepowi internetowemu BioSklep za dostarczenie składników najwyższej jakości do przyrządzenia tego dania.

 

 

Zapraszam na mój Fanpage Pomorzanka na Kujawach 

Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
Oceń artykuł
Autor artykułu:
Marzena Kapucka , Miłośniczka zdrowego stylu życia, zapalona rowerzysta, mieszkanka Bydgoszczy ale sercem na Pomo
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *