Czekoladowe kulki daktylowe

To jest łatwe porcji: 25 sztuk
🕣 < 1 min czytania

Idealną propozycją dla wszystkich łasuchów są czekoladowe kulki daktylowe. Słodka przekąska, która doskonale sprawdzi się jako prezent w postaci skomponowanej przez nas bombonierki.

Składniki
🕣 < 1 min czytania

Daktyle 500 g

Płatki wsiane 3/4 szklanki

Wiórki kokosowe 80 g

Kakao 16 % 2 łyżki

Czekolada gorzka 1/2 tabliczki

Migdały 13 sztuk

0/5 (0 Reviews)

Sposób przygotowania

Daktyle (bez pestek) zalać wodą, pozostawić na 20 minut, następnie odsączyć je z wody i zmiksować na gładką masę. Do daktyli dodać płatki owsiane, wiórki kokosowe, kakao oraz rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Całość dokładnie wymieszać. Uformować kuli, a następnie w środek każdej z kulek dodać 1/2 migdała. Kuli można obtoczyć w np. w sezamie, wiórkach kokosowych lub bardzo drobno posiekanych orzechach. Przechowywać w lodówce.

Smacznego !

0/5 (0 Reviews)
Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
1/5 - (1 głosów)
Autor artykułu:
mgr Magdalena Borowiec
mgr Magdalena Borowiec , Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Ukończyła studia magisterskie na wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu, ze specjalnością ”Dietetyka w specyficznych potrzebach żywieniowych".
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Opinie

  1. Bardzo pyszne ???

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *