Odżywianie
Rabarbar. Właściwości, witaminy, zastosowanie i przepis na wyśmienite ciasto
Rabarbar kojarzy się wielu z beztroskim okresem wakacji, ciepła i…
Rukiew wodna. Właściwości, zastosowanie, przeciwwskazania i przepisy
Rukiew wodna wygląda delikatnie i świeżo. Niech jednak cię to…
Papryka – właściwości, witaminy i wartości odżywcze
Papryka – pełna wartości odżywczych, witamin dodaje smaku wielu potrawom.…
Probiotyki – źródło oraz wpływ na wygląd zewnętrzny oraz samopoczucie
Bakterie zwykły kojarzyć nam się źle. Oto kilka powodów, dla…
Końcówki banana – obcinać czy nie obcinać?
Wielu z nas w obawie przed groźnymi konsekwencjami spożycia końcówek...
Botwinka. Właściwości, wartości odżywcze, zastosowanie i przepisy
Botwinka to długo wyczekiwane przez zimę warzywo, które jak żadne…
Por – właściwości, wartości odżywcze i ciekawostki
To warzywo bardzo popularne. Nie wszyscy jednak wiedzą, ile to…
Kalebasa – działanie, zastosowanie i alergia na tykwę pospolitą
Egzotyczny owoc, który może zamienić się w naczynia, lampy i…
Sok z owoców noni – właściwości, dawkowanie i skutki uboczne
Sok ten wzbogaci organizm o niezbędne składniki odżywcze, witaminy i…
Durian. Właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie niezwykłego owocu
To co zdrowe nie zawsze jest smaczne i pachnące. Tak…