Odżywianie
Zapraszamy na cykl wykładów Zofii Mikoś
Jedna z naszych autorek Zofia Mikoś rusza z cyklem spotkań,...
Przegląd letnich owoców wartych uwagi
Przyjście lata oznacza nastanie cieplejszych dni i obfitych straganów warzywno-owocowych.…
Egzotyczne gatunki przypraw urozmaicą Twoją kuchnię
Na innych kontynentach znane równie dobrze jak pieprz w Europie.…
Palcohol – skład, właściwości i zagrożenia wynikające ze spożywania alkoholu w proszku
Jego sprzedaż podlega takim samym ograniczeniom jak wszystkie napoje wyskokowe.…
Składniki mineralne, które warto znać
Składniki mineralne to substancje, które odpowiedzialne są za szereg ważnych…
Pomidor malinowy – właściwości, witaminy, wartości odżywcze i przepis na sałatkę
Malinowe pomidory idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju sałatek. Posiadaja…
Papryka chili – właściwości, odmiany, zastosowanie oraz przepis na piekielny sos
Dla smakoszy ostrych dań to niezastąpiona przyprawa. Papryczka chili wzbogaci…
Agrest. Właściwości, witaminy i zastosowanie
Często spotykany na działkach i przydomowych ogródkach krzew agrestu skrywa…
Płatki gryczane. Właściwości, wartości odżywcze i niezawodny przepis na śniadanie
Płatki gryczane to niezwykle zdrowy produkt zbożowy. Ugotowane na mleku…
Kuchnia bułgarska – charakterystyka, tradycje i przepisy
Wsród kuchni świata warto również zwrócić uwagę na kuchnię bułgarska.…