Odżywianie
Płynny chlorofil. Właściwości, występowanie, preparaty i skutki uboczne
Chlorofil jest niezbędny dla roślin i jak się okazuje bardzo…
Cukinia. Właściwości, wartości odżywcze, witaminy i dietetyczne przepisy
Cukinia to bardzo popularne warzywo. Warto włączyć je do swojej…
Ogórek kiwano. Właściwości, wartości odżywcze, witaminy i zastosowanie
Wygląd tej rośliny przywodzi na myśl egzotyczne plaże. Ta niezwykła…
Bakłażan. Właściwości, wartości odżywcze, witaminy i proste przepisy
To niezwykle smaczne i cenne warzywo. Jest idealnym składnikiem grillowanych…
Orkisz – właściwości, wartość odżywcza i dostępne produkty
Zapomniane zboże znów wraca do łask. Poznaj orkisz cenne zboże…
Młody jęczmień. Właściwości, zastosowanie i skład rośliny, która podbija serca Polaków
Młody jęczmień mimo, iż nie jest nowością w świecie dietetyki,…
Owoce cytrusowe – bogactwo witamin
Pomarańcze, cytryny, grejpfruty, owoce cytrusowe warto jeść nie tylko zimą.…
Bataty. Właściwości, składniki odżywcze i indeks glikemiczny
Słodkie ziemniaki urozmaicą twoje dania. Spróbuj a z pewnością je…
Rzodkiewka. Właściwości, wartości odżywcze, witaminy i wpływ na karmienie piersią
Warzywo, którego pojawienie się na straganach zwiastuje wiosnę. Bez niej…
Arabica czy robusta, czyli czym różnią się dwie najpopularniejsze odmiany kawy
W sklepie najczęściej spotykanym rodzaje kawy jest arabica bądź robusta.…