Odżywianie
Olej rafinowany i nierafinowany – różnice
Olej do smażenia, czy jest równie dobry do sałatek? Czym…
Kasza jaglana – wartości odżywcze, wady, zastosowanie i przepisy
Kasza jaglana to coraz popularniejszy produkt, który dostarcza nam wielu…
Mleko klaczy – wartość odżywcza, właściwości i zastosowanie
Mleko kozie, krowie, czas na mleko klaczy. Jest zdrowsze od…
Twarda woda – dobra dla naszego zdrowia czy też nie?
Przekonaj się, czy też woda, którą pijesz codziennie jest dobra…
Porównanie jogurtów naturalnych
Na rynku obecnie dostępnych jest wiele rodzajów jogurtów naturalnych. Na…
Produkty cenne dla zdrowia i urody
Niektóre produkty posiadają wyjątkowe właściwości. Ich znajomość z pewnością pomoże…
Karp – charakterystyka, wartości odżywcze, hodowla, wybór i przygotowanie
Czym się charakteryzuje i na co zwrócić uwagę przy zakupie…
Kiszonki – właściwości konserwujące i składniki odżywcze
W sezonie świeże warzywa i owoce dostarczają nam niezbędnych witamin,…
Picie przed, podczas i po posiłku – kiedy najlepiej sięgnąć po szklankę wody?
Człowiek powinien wypijając dziennie przynajmniej 2 litry płynów. Czy zastanawialiście…
Jedzenie w trakcie podróży – co jeść a czego unikać
Przed każdą dłuższą podróżą stajemy przed niełatwym wyborem, co najlepiej…