Odżywianie
Energia w czystej postaci, czyli wykład o węglowodanach!
Mamy przyjemność zaprosić wszystkich na kolejny wykład Zofii Mikoś,...
Coca-Cola – porównanie składu popularnych napojów
Na rynku obecne są 4 rodzaje Coca-Coli: Coca-Cola, Coca-Cola Light,…
Kuchnia litewska – charakterystyka, tradycje, przepisy
Kuchnia litewska obfituje w dania ziemniaczane i mączne. To królestwo…
Kuchnia ukraińska – charakterystyka, tradycje, przepisy
Kolejna odsłona cyklu Kuchnie Świata. Dziś zachęcamy do podróży na…
Najlepsze sposoby obróbki termicznej warzyw
Jak zachować najwięcej cennych substancji w warzywach? Jak gotować zdrowo?…
Poznaj najlepsze źródła zdrowego tłuszczu
Tłuszcz jest niezwykle ważnym składnikiem odżywczym dla prawidłowego funkcjonowania naszego…
Poznaj najlepsze źródła wartościowego białka
Białko, jak z pewnością każdy już dobrze wie, jest podstawowym…
Poznaj najlepsze źródła dobrych węglowodanów
Węglowodany to podstawowe źródło energii. Najlepsze wśród nich są węglowodany…
Olej rafinowany i nierafinowany – różnice
Olej do smażenia, czy jest równie dobry do sałatek? Czym…
Kasza jaglana – wartości odżywcze, wady, zastosowanie i przepisy
Kasza jaglana to coraz popularniejszy produkt, który dostarcza nam wielu…