Odżywianie
Jarzębina – sok, nalewka, wino. Przetwory z jarzębiny: dżem, konfitura
Jarzębina jest drzewem doskonale znanym każdemu. Można ją spotkać w...
Liść laurowy – na stawy, włosy, odchudzanie. Właściwości lecznicze liścia laurowego
Liść laurowy jest przyprawą popularnie używaną do mięs czy zup…
Guarana – działanie, skutki uboczne. Guarana w tabletkach
Nasiona guarany wykazują stymulujące działanie na organizm dzięki zawartości kofeiny.…
Piwo – rodzaje, wartości odżywcze. Czy piwo jest zdrowe?
Piwo stanowi nieodłączny element wielu kultur, a tradycja spożywania tego…
Sok z aronii – właściwości, w ciąży. Jak zrobić sok z aronii?
W dobie zainteresowania egzotycznymi owocami, modą na nasiona chia czy...
Anyż – właściwości, na zmarszczki. Olej z anyżu, herbata, anyżówka
Biedrzeniec anyż (anyż, anyżek) to jedna z najstarszych roślin uprawnych…
Olej z pestek dyni – właściwości, zastosowanie, dawkowanie. Olej z pestek dyni na pasożyty
Dynia była już uprawiania 7000 lat p.n.e. jako podstawa wyżywienia...
Migdały – właściwości, na zgagę, w ciąży. Czy migdały są zdrowe?
Migdały są jednym z najzdrowszych produktów żywnościowych świata. Dziś o…
Olej z pestek winogron – właściwości, zastosowanie, do smażenia, na twarz
Sklepowe półki uginają się dziś od różnorodnych olejów – każdy…
Łosoś – bałtycki, norweski, hodowlany. Czy łosoś jest zdrowy?
Łosoś – źródło wielu ważnych składników odżywczych, minerałów i witamin…