Odżywianie
Orzeszki ziemne – solone, prażone, w ciąży. Czy orzeszki ziemne są zdrowe?
Orzeszki ziemne inaczej arachidowe lub fistaszki są jednymi z najpopularniejszych…
Sok pomidorowy – właściwości, wpływ na odchudzanie. Jak zrobić sok pomidorowy?
Pomidorowy sok jest prawdopodobnie najpopularniejszym, produkowanym warzywnym sokiem przecierowym. Można…
Warsztaty kulinarne w Warszawie! Poznaj kuchnię azjatycką i brazylijską!
11.września w Warszawie będą miały miejsce warsztaty kulinarne. Każdy kto...
Śliwka – właściwości. Przetwory ze śliwek: kompot, nalewka, sok
Ze względu na bogactwo składników odżywczych śliwek nie powinno ich…
Jabłka na odchudzanie i zaparcia. Jabłka dla cukrzyka. Przepisy
Jabłka z uwagi na bogactwo naturalnych przeciwutleniaczy nadal pozostają cennym…
Sok z kiszonej kapusty – właściwości, wpływ na odchudzanie
Sok z kiszonej kapusty, charakteryzujący się specyficznym smakiem, niesie z…
Probiotyki na odchudzanie, zaparcia, biegunkę, odporność. Skutki uboczne probiotyków
Właściwości prozdrowotne produktów zawierających żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej znano…
Żurawina – uprawa, właściwości, działanie, przepisy. Żurawina w ciąży
Niepozorne małe kuleczki o ogromnym potencjale leczniczym. Mowa o żurawinie,…
Kapusta kiszona – właściwości i przepis. Co zrobić z kiszonej kapusty?
Doceniana i chętnie serwowana przez nasze babcie, dziś coraz rzadziej…
Pestki moreli gorzkiej – dawkowanie, skutki uboczne, opinie.
Gorzkie pestki moreli okrzyknięte zostały niedawno nowym lekarstwem na raka.…