Co to jest glicyna? Właściwości glicyny Glicyna jest najprostszym aminokwasem o najniższej masie cząsteczkowej. Jakie są…Jakub Wiącekponad miesiąc temu Więcej
Mleko owcze – właściwości. Czy mleko owcze zawiera laktozę? Obecnie na rynku mamy do dyspozycji nie tylko mleko krowie,…Agnieszka Bernatowicz, dietetykponad miesiąc temu Więcej
Ser owczy – właściwości. Czy ser owczy jest zdrowy? Mleko owcze jest bogatym źródłem witamin oraz składników mineralnych niezbędnych…Magdalena Olejnikponad miesiąc temu Więcej
Poznajmy właściwości zsiadłego mleka. Jak zrobić zsiadłe mleko i z czym je jeść? Nasze babcie stosowały pewne produkty przez lata. Jedne z nich…Paulina Chrzanponad miesiąc temu Więcej
Lizyna – właściwości. Lizyna w pożywieniu Lizyna zaliczana jest do aminokwasów egzogennych. Odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie…Magdalena Olejnikponad miesiąc temu Więcej
Jogurt grecki – skład, właściwości, przepisy Jogurt typu greckiego zdobywa coraz większą popularność, a na rynku...Agnieszka Bernatowicz, dietetykponad miesiąc temu Więcej
Ser parmezan – właściwości, kalorie, cena. Czym zastąpić parmezan? W słonecznej Italii, w regionach: Parma, Emilia-Romania, Modena, Bolonia oraz...Dominika Guzikponad miesiąc temu Więcej
Kwas mlekowy – właściwości. Bakterie kwasu mlekowego Kwas mlekowy jest wytwarzany przez nasz organizm w wyniku oddychania…Agnieszka Bernatowicz, dietetykponad miesiąc temu Więcej
Mleko skondensowane – skład, cena, przepisy. Jak zrobić mleko skondensowane? Zapewne każdy z nas kojarzy dzieciństwo ze smakiem wafli z…Monika Kubiś dietetyk klinicznyponad miesiąc temu Więcej
Homogenizacja – mleka, serków. Przepisy z serka homogenizowanego Homogenizacja jest procesem niezwykle powszechnym w obecnych czasach. Wiele osób…Paulina Chrzanponad miesiąc temu Więcej