Odżywianie
Dzika róża – właściwości, zastosowanie
Dzika róża to potężne źródło witaminy C, a oprócz tego…
Alternatywne źródła wapnia dla osób wykluczających z diety nabiał
Wapń jest niezwykle ważnym pierwiastkiem. Bez niego trudno o prawidłowe…
Różnice pomiędzy jedzeniem w restauracjach i fast foodami
Szybkie tempo życia oraz chroniczny brak czasu na przygotowywanie posiłków…
Jesienne zupy kremy – dynia, cukinia i bakłażan
Jesienne zupy kremy pełne wartości odżywczych.
Natto – właściwości i zastosowanie sfermentowanej soi
Natto, czyli sfermentowana soja to danie podawane na co dzień…
O niebanalnych owocach. Zachwycą Cię smakiem i wyglądem
Owoce przybierają czasami bajkowe kształty. Wówczas idealnie sprawdzają się jako…
Papryka to źródło zdrowia i smaku!
Kolorowe papryki pasują prawie do każdego dania. Mogą osłodzić bądź…
7 najczęściej fałszowanych produktów spożywczych
Konsumując żywność nigdy nie mamy pewności, czy aby na pewno…
Surowa, organiczna, ciemna, słodzona stewią – nowości w wyrobach czekoladowych
Surowa, wyprodukowana wyłącznie z organicznych składników czy ciemna z ogromną…
Witamina K2 – właściwości, działanie, zastosowanie, występowanie
Witamina K2 jest odmianą witaminy K i jest bardzo kluczowa…