Odżywianie
Cukier inwertowany – co to jest? Czy cukier inwertowany jest szkodliwy?
Rynek spożywczy cały czas wzbogaca swój asortyment m.in. o produkty...
Sok z winogron. Właściwości i wartości odżywcze
Domowy sok z winogron to sprawdzony sposób na to, aby...
Syrop z pędów sosny. Jak zrobić syrop z pędów sosny?
Syrop sosnowy jest bardzo łatwo dostępnym środkiem na kaszel. Oprócz...
Jak gotować bataty? Przepisy
Człowiek od zarania dziejów poszukiwał żywności o właściwościach prozdrowotnych, żywności,...
Kawa żołędziowa – właściwości. Kawa żołędziowa na odchudzanie
Rynek oferuje coraz większą ilość napojów, w tym różne odmiany...
Nadmiar białka w diecie – objawy i skutki
W obecnych czasach coraz częściej słyszy się dodawaniu odżywek białkowych...
Kawa jęczmienna – właściwości. Gdzie kupić kawę jęczmienną?
Niepowtarzalny smak kawy zbożowej, w większości przypadków, kojarzony jest z...
Co to jest glukomannan? Efekty i opinie na temat glukomannanu
Glukomannan jest wielocukrem występującym w bulwach azjatyckiej rośliny, gdzie stanowią...
Chrupki kukurydziane – skład. Czy chrupki kukurydziane są zdrowe?
Na półkach sklepowych znajduje się wiele produktów, które uznawane są...